Οκτ 21 2020

Ενημέρωση γονέων / κηδεμόνων

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη μας και εν αναμονή της ανακοίνωσης οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας για την είσοδο γονέων / κηδεμόνων στα σχολεία, αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Σε περίπτωση σοβαρής ανάγκης για επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή του σχολείου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/enimerosi-goneon-kidemonon/

Οκτ 19 2020

Πρόγραμμα eTwinning στα Γαλλικά: «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)»

Το γαλλόφωνο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)», που εκπονείται στο σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, είναι αφιερωμένο στο θέμα των καταστροφών του 20ού αιώνα. Το πρόγραμμα υλοποιούν οι μαθητές Γαλλικών της Γ΄ τάξης (τμήμαΓ3), οι οποίοι με αφόρμηση την Οδύσσεια του Ομήρου και σε συνεργασία με μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουκρανία και τη Ρουμανία θα γράψουν συνεργατικές ιστορίες με πρωταγωνιστή έναν σύγχρονο Οδυσσέα, ο οποίος, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ιθάκη, θα γνωρίσει τις καταστροφές του 20ού αιώνα! Στα πλαίσια του έργου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες με τη συνεργασία και την εργασία σε διακρατικές ομάδες.

Όλες οι δραστηριότητες του έργου διεξάγονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Ελένης Χαρτζάβαλου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/121322/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/programma-etwinning-sta-gallika-oh-la-la-c-est-la-cata-ulysse-20-21/

Οκτ 19 2020

Γαλλόφωνο πρόγραμμα eTwinning: “En route 2.0”

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-21 υλοποιείται από τους μαθητές της Α΄ τάξης των Γαλλικών (Α1, Α2) γαλλόφωνο έργο eTwinning με τίτλο: “Enroute 2.0”. Το έργο έχει ως στόχους την ανάπτυξη της συνεργασίας και δημιουργικότητας των μαθητών μας για την κοινή παραγωγή έργων, τη βελτίωση των ικανοτήτων τους στην επικοινωνία με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία) χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα, την ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης μέσα από τη γνωριμία τους με Ευρωπαίους μαθητές, την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων με τη χρήση απλών ψηφιακών εργαλείων Web 2.0.

Όλες οι δραστηριότητες του έργου υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Ελένης Χαρτζάβαλου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/117832/home

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/gallofono-programma-etwinning-en-route-2-0/

Σεπ 30 2020

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο “Looking for hope”

Το δίγλωσσο έργο e-Twinning Looking for hope / Le chemin vers l’ espoirπου υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 από μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας, βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning. Στο πλαίσιο του έργου οι μαθητές συνεργάστηκαν με μαθητές δύο τουρκικών σχολείων και εκπόνησαν δραστηριότητες σχετικές με το θέμα της μετανάστευσης. 
 
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Β. Ραμπαούνη, Β. Βλάχα
 
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες της περασμένης χρονιάς, πέτυχαν τη σημαντική αυτή διάκριση!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ethniki-etiketa-poiotitas-etwinning-gia-to-ergo-quot-looking-for-hope-quot/

Σεπ 29 2020

Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας 2020 για γαλλόφωνα έργα eTwinning

Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στα ακόλουθα Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-20 στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, με τίτλους: «En route», «La morale de l’histoire», «Les voyageurs», «360 Big European Solar Tour».

Στα έργα συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων των Γαλλικών των τμημάτων: Α1, Α3 (στο έργο «En route»), Α2 (στο έργο «Les voyageurs»), Β3 (στο έργο «La morale de lhistoire») και Γ2 (στο δίγλωσσο έργο, αγγλικά-γαλλικά, «360 Big European Solar Tour»), οι οποίοι συνεργάστηκαν με μαθητές από σχολεία της Ευρώπης. Η υλοποίηση και ο συντονισμός των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε από την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια Γαλλικών.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και οι μαθητές του σχολείου μας επιβραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (Quality Label), καθώς η εργασία τους κρίθηκε επιτυχημένη λόγω της ενεργής συμμετοχής και αλληλεπίδρασής τους, της δημιουργικής χρήσης εργαλείων ΤΠΕ, της παιδαγωγικής καινοτομίας και των συνεργατικών δραστηριοτήτων.

Συγχαρητήρια  στους μαθητές μας, που με την όρεξη και την καταπληκτική δουλειά τους χάρισαν στο σχολείο μας μία σπουδαία διάκριση!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ethnikes-etiketes-poiotitas-2020-gia-gallofona-erga-etwinning/

Σεπ 23 2020

Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, 2020-2021

Για το σχολικό έτος 2020-21 προβλέπεται να λειτουργήσουν σε εβδομαδιαία βάση στο σχολείο μας οι ακόλουθοι Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας:

 • Από τον Οπτικό Προγραμματισμό στην Ψευδογλώσσα και την “Python” – τάξεις Α, Β, Γ (2 ώρες), εκπαιδευτικός: Μαρία Εξάρχου
 • Όμιλος Φιλαναγνωσίας – τάξεις Α, Β, Γ (2 ώρες), εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου – Μαρία Πετρίδου
 • Φυσικές επιστήμες: Πείραμα και θεωρία – τάξεις Β, Γ (2 ώρες), εκπαιδευτικός: Χριστίνα Παντούλα
 • Μαθηματικός περίπλους με τη Γ τάξη – τάξη Γ (2 ώρες), εκπαιδευτικός: Ελένη Τσιακίρη
 • Με κανόνα και διαβήτη – τάξη Β (2 ώρες), εκπαιδευτικός: Μαρία Παπαγεωργίου
 • Μουσική έκφραση και δημιουργία – τάξεις Α, Β, Γ (2 ώρες), εκπαιδευτικός: Καλλιόπη Μπεκιάρη

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν έως και δύο ομίλους, εφόσον το επιθυμούν. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων/κηδεμόνων θα υποβληθούν στο σχολείο σε έντυπη μορφή ως τις 2/10/2020.

Έντυπο αίτησης

Το πρόγραμμα των Ομίλων θα οργανωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/omiloi-aristeias-dimioyrgikotitas-kai-kainotomias-2020-2021/

Σεπ 17 2020

Μεταφορά μαθητών στο σχολείο

Οι μαθητές/τριες των οποίων η κατοικία απέχει από το σχολείο άνω των 2,5 χλμ., υπολογίζοντας την ασφαλέστερη και συντομότερη ενδεδειγμένη πεζή απόσταση κατοικίας/σχολείου, είναι δικαιούχοι δωρεάν μεταφοράς.
Για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων των μαθητών οι ενδιαφερόμενοι γονείς παρακαλούνται μέχρι τη Δευτέρα 21/9/2020 να αποστείλουν στο e-mail του σχολείου υπεύθυνη δήλωση με τα παρακάτω στοιχεία:
1. στοιχεία ταυτότητας του μαθητή,
2. διεύθυνση κατοικίας,
3. την επιθυμία για χρήση μεταφορικού μέσου (δημόσια σύμβαση με λεωφορείο ή ταξί) ή την επιθυμία μεταφοράς του μαθητή από τον γονέα (επίδομα γονέα),
4. τη χιλιομετρική απόσταση κατοικίας-σχολείου.
 
Σημείωση:
 • Για όσους μαθητές διαμένουν εντός λεκανοπεδίου θεωρείται αναγκαία η ακριβής διεύθυνση του μαθητή και όχι η περιοχή όπου διαμένει. Για τυχόν μαθητές που διαμένουν εκτός λεκανοπεδίου αρκεί η αναφορά της κωμόπολης ή του χωριού.
 • Ασφαλέστερη επιλογή είναι η χρήση μεταφορικού μέσου με δημόσια σύμβαση, καθώς δεν είναι βέβαιη η έγκριση επιδόματος καυσίμου γονέα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/metafora-mathiton-sto-scholeio/

Σεπ 16 2020

Σύγχρονη εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση 2020-21

Καλούνται οι μαθητές του σχολείου που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς εμπίπτουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:
 • ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου του άρθρου 8 της Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ΄) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών,
 • συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19,
 • νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19,
 • έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος,
να προσκομίσουν στο σχολείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 18-9-2020, ώστε να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Επισημαίνεται ότι η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους παραπάνω μαθητές/τριες.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/sygchroni-ex-apostaseos-tilekpaideysi-2020-21/

Σεπ 10 2020

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-21

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21 θα πραγματοποιηθεί

τη Δευτέρα 14/9/2020 και ώρα 12.15 μ.μ.

Ειδικές οδηγίες ανά τάξη

 • Οι μαθητές της Α τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 12.00 μ.μ. και θα κατευθυνθούν στην κεντρική αυλή, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός, τηρώντας αποστάσεις και χωρίς την παρουσία γονέων. Στη συνέχεια, φορώντας μάσκες, θα οδηγηθούν ανά τμήματα στις αίθουσες, όπου θα παραλάβουν τα βιβλία τους σε ατομικές σακούλες και το πρόγραμμα για την Τρίτη 15/9.

Σημ.: Το τμήμα στο οποίο ανήκει κάθε μαθητής/τρια της Α τάξης και η αντίστοιχη αίθουσα θα κοινοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο e-mail που έχει δηλωθεί στο σχολείο από τον κηδεμόνα.

 • Ο αγιασμός για τους μαθητές της Β και της Γ τάξης θα γίνει ανά τμήμα στις αίθουσες. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 12.15 μ.μ. και, φορώντας μάσκες, θα κατευθυνθούν απευθείας στις ακόλουθες τάξεις, όπου θα παραλάβουν τα βιβλία σε ατομικές σακούλες, καθώς και το πρόγραμμα της Τρίτης:

 

TMHMA

ΑΙΘΟΥΣΑ

 

ΤΜΗΜΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ

Β1

5

 

Γ1

3

Β2

6

 

Γ2

16

Β3

11

 

Γ3

18

Β4

12

 

Γ4

8

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/agiasmos-scholikoy-etoys-2020-21/

Σεπ 09 2020

Αποτελέσματα της δοκιμασίας εισαγωγής στη Β τάξη (σχολικό έτος 2020-21)

Ανακοινώνεται η βαθμολογία των υποψηφίων που πήραν μέρος στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την πλήρωση μίας (1) θέσης μαθητή/τριας στη Β΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021 και με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Γερμανικά.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τα αρχικά των υποψηφίων, σύμφωνα με τον κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων, τη βαθμολογία τους ανά γνωστικό αντικείμενο, καθώς και το σύνολο της βαθμολογίας, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές/τριες έχουν καταταχθεί κατά φθίνουσα σειρά σε εισακτέους/ες και επιλαχόντες/ούσες. Σύμφωνα με την ΥΑ 73226/Δ6, Α1β (ΦΕΚ 2261/2020 τ.Β΄), οι γονείς/κηδεμόνες των εισακτέων θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη μετεγγραφή του/της μαθητή/τριας από το Γυμνάσιο εγγραφής, κατόπιν επικοινωνίας με το Πρότυπο Γυμνάσιο.

 

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ/ΕΣ

Α/Α

ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΣΥΝΟΛΟ

   1          Μ***        Χ*** 28 48 76

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ

Α/Α

ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΣΥΝΟΛΟ

   2          Π***        Α*** 36 30 66
   3          Τ***         Μ***
28 34 62
   4          Δ***        Σ*** 30 30 60

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/apotelesmata-tis-dokimasias-eisagogis-sti-v-taxi-scholiko-etos-2020-21/

Παλαιότερα άρθρα «