Σεπ 25 2021

Σηματοδότηση διάβασης πεζών έξω από το σχολείο

Στην αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-22 σηματοδοτήθηκε η διάβαση πεζών έξω από το σχολείο μας και τοποθετήθηκαν δύο παλλόμενα ηλιακά φανάρια τα οποία προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα και να δώσουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Πρόκειται για μία πρόταση των μαθητών μας η οποία υλοποιήθηκε. Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2018-19 στο πλαίσιο δράσης για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της μαθητικής κοινότητας, οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Β3 είχαν προτείνει τη σηματοδότηση της διάβασης πεζών έξω από το σχολείο με την τοποθέτηση ηλιακών φαναριών. Η πρότασή τους κατατέθηκε επίσημα στις διαβουλεύσεις του Δήμου Ιωαννιτών. Μάλιστα την επόμενη σχολική χρονιά (2019-20) συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Έργων και Υποδομών κ. Γ. Αρλέτο και την υπέβαλαν εκ νέου με σκοπό την παρουσίαση, την επικαιροποίηση και τη συζήτηση της πρότασης της μαθητικής μας κοινότητας. Τελικά η επιμονή τους ανταμείφθηκε.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την πρωτοβουλία τους και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simatodotisi-diavasis-pezon-exo-apo-to-scholeio/

Σεπ 24 2021

Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας 2021-22

Για το σχολικό έτος 2021-22 προβλέπεται να λειτουργήσουν σε εβδομαδιαία βάση στο σχολείο μας οι ακόλουθοι Όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας:

Η συμμετοχή στους Ομίλους είναι προαιρετική. Οι μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθούν έως και δύο ομίλους την εβδομάδα, εφόσον το επιθυμούν. Στους ομίλους του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής μπορούν επίσης να πάρουν μέρος και μαθητές/τριες από άλλα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων/κηδεμόνων θα υποβάλλονται στο σχολείο σε έντυπη μορφή από τις 27/9/2021 έως και τις 7/10/2021.

Έντυπο αίτησης

Σημ.: Το τελικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας των Ομίλων θα οργανωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/omiloi-aristeias-dimioyrgikotitas-kai-kainotomias-2021-22/

Σεπ 20 2021

Αποτελέσματα & τελικός ενοποιημένος πίνακας για τη Β΄ τάξη

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στη γραπτή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για τη Β΄ τάξη του σχολικού έτους 2021-22 με δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γερμανικά, είναι οι ακόλουθες:

 

Α/Α  ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ) ΓΛΩΣΣΑ      ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ     ΣΥΝΟΛΟ
1 313 44 46 90
2 311 42 42 84
3 310 36 34 70

 

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής, ανακοινώνεται ο ακόλουθος τελικός ενοποιημένος πίνακας υποψηφίων για τη Β΄ τάξη, που έχει ισχύ έως και την 20ή Ιανουαρίου 2022 και ο οποίος προκύπτει από την ενοποίηση α) του βαθμολογικού πίνακα των υποψηφίων με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Ιταλικά και β) του παραπάνω βαθμολογικού πίνακα των υποψηφίων με δεύτερη ξένη γλώσσα Γερμανικά.

Στον τελικό πίνακα δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποψήφιοι με κωδικούς αίτησης: 267, 275, 288, 296, καθώς οι αιτήσεις τους ακυρώθηκαν, έπειτα από τον έλεγχο των δικαιολογητικών ειδικότερα όσον αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 53476/ΓΔ4/2017 και εφαρμοστικές εγκύκλιοι Αρ.Πρ. 132298/Δ2/10-08-2016 & Φ.52/60399/Δ1/27-05-2021), καθότι η δεύτερη ξένη γλώσσα τους δεν συνέπιπτε με αυτές της θέσης για την οποία διαγωνίστηκαν.

Τελικός ενοποιημένος πίνακας υποψηφίων για τη Β΄ τάξη

 

Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΑΡ. ΠΡΩΤ.) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
   1 313 90 Γερμανικά
   2 311 84 Γερμανικά
   3 290 78 Γαλλικά
   4 297 76 Γαλλικά
   5 310 70 Γερμανικά
   6 269 68 Γαλλικά
   7 289 66 Γαλλικά
   8 295 56 Γαλλικά

 

Με βάση τα παραπάνω, σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των υποψηφίων και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων για τη δεύτερη ξένη γλώσσα που παρακολουθούν οι μαθητές/τριες, οι δύο προκηρυχθείσες θέσεις στη Β΄ τάξη καλύπτονται ως εξής:

α. τη θέση στο τμήμα Β3, με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Ιταλικά καταλαμβάνει ο/η υποψήφιος/α με Α/Α 3 (κωδικός αίτησης: 290) και με δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά,

β. τη θέση στο τμήμα Β1, με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Γερμανικά καταλαμβάνει ο/η υποψήφιος/α με Α/Α 1 (κωδικός αίτησης: 313) και με δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γερμανικά.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/apotelesmata-amp-telikos-enopoiimenos-pinakas-gia-ti-v-taxi/

Σεπ 20 2021

Μεταφορά μαθητών στο σχολείο

Οι μαθητές/τριες των οποίων η κατοικία απέχει από το σχολείο άνω των 2,5 χλμ., υπολογίζοντας την ασφαλέστερη και συντομότερη ενδεδειγμένη πεζή απόσταση κατοικίας/σχολείου, είναι δικαιούχοι δωρεάν μεταφοράς.
Για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της α΄ γυμνασίου παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 24/9/2021 να αποστείλουν στο e-mail του σχολείου υπεύθυνη δήλωση με τα παρακάτω στοιχεία:
1. στοιχεία ταυτότητας του μαθητή,
2. διεύθυνση κατοικίας,
3. την επιθυμία για χρήση μεταφορικού μέσου (δημόσια σύμβαση με λεωφορείο ή ταξί) ή την επιθυμία μεταφοράς του μαθητή από τον γονέα (επίδομα γονέα),
4. τη χιλιομετρική απόσταση κατοικίας-σχολείου.
 
Σημείωση:
 • Για όσους μαθητές διαμένουν εντός λεκανοπεδίου θεωρείται αναγκαία η ακριβής διεύθυνση του μαθητή και όχι η περιοχή όπου διαμένει. Για τυχόν μαθητές που διαμένουν εκτός λεκανοπεδίου αρκεί η αναφορά της κωμόπολης ή του χωριού.
 • Ασφαλέστερη επιλογή είναι η χρήση μεταφορικού μέσου με δημόσια σύμβαση, καθώς δεν είναι βέβαιη η έγκριση επιδόματος καυσίμου γονέα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/metafora-mathiton-sto-scholeio-2/

Σεπ 15 2021

Διαδικασία επίδειξης απαντητικών φύλλων της δοκιμασίας εισαγωγής σχολικού έτους 2021-22: υπενθύμιση

Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών που πήραν μέρος στην εισαγωγική δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την α΄ τάξη των Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων του σχολικού έτους 2021-22, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να απευθύνουν ηλεκτρονικό αίτημα για επίδειξη των απαντητικών φύλλων των υποψηφίων στη Δ.Ε.Π.Π.Σ. από τις 15 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr το πρόγραμμα για την επίδειξη των απαντητικών φύλλων. Επισημαίνεται ότι τα απαντητικά φύλλα θα είναι φωτοτυπημένα, δεν προβλέπεται χορήγηση αντιγράφων και διαδικασία αναβαθμολόγησης ούτε επιτρέπεται η με οποιοδήποτε τρόπο λήψη της εικόνας του γραπτού (φωτογραφία με κινητό, βιντεοσκόπηση κ.λπ.). Η επίδειξή τους θα γίνει αποκλειστικά και μόνον στον/στην κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θα υποβάλει την αίτηση και που θα πρέπει να φέρει μαζί του/της αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/diadikasia-epideixis-apantitikon-fyllon-tis-dokimasias-eisagogis-scholikoy-etoys-2021-22-ypenthymisi/

Σεπ 13 2021

Προκήρυξη θέσης μαθητή/τριας στη Β΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-22

Το ΕΠ.Ε.Σ. του Πρότυπου Γυμνασίου & Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων προκηρύσσει την παρακάτω κενή θέση μαθητή/τριας στο Πρότυπο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2021-22:

Για τη Β΄ τάξη

 • μία (1) θέση μαθητή/τριας για το τμήμα Β1 με δεύτερη ξένη γλώσσα Γερμανικά ή Γαλλικά

και ανακοινώνει τη διενέργεια εισαγωγικής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων αποκλειστικά για υποψηφίους με δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γερμανικά, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τους υποψηφίους με δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καταρτιστεί ο τελικός πίνακας επιλαχόντων/ουσών της Β΄ τάξης για το σχολικό έτος 2021-22 (ο οποίος θα ισχύει έως και την 20ή Ιανουαρίου 2022 και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου). Ο τελικός πίνακας θα προκύψει από την ενοποίηση: α) του βαθμολογικού πίνακα των υποψηφίων με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Ιταλικά (Πράξη 4η / 9-9-2021 ΕΠ.Ε.Σ.) και β) του βαθμολογικού πίνακα των υποψηφίων με δεύτερη ξένη γλώσσα Γερμανικά.
Η παραπάνω θέση στο τμήμα Β1 θα καλυφθεί από τον/την υποψήφιο/α με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στον τελικό ενοποιημένο πίνακα επιλαχόντων/ουσών.

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των ενδιαφερομένων με δεύτερη ξένη γλώσσα Γερμανικά πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά από την Τρίτη 14/9/2020 έως και την Πέμπτη 16/9/2020 (ως τις 13:30′). Στην αίτηση θα αποδίδεται κωδικός που είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης.

 
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται:
α) με προσωπική παρουσία και των δύο γονέων/κηδεμόνων, άλλως η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του απόντος ότι συναινεί στη συμμετοχή του τέκνου του στη διαδικασία και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr ή μέσω ΚΕΠ)
ή
β) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου (mail@gym-zosim.ioa.sch.gr) με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επισυναφθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις και των δύο γονέων/κηδεμόνων από το gov.gr.

 

Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων θα περιλαμβάνει ερωτήσεις (πολλαπλής επιλογής) στην Κατανόηση κειμένων της Ελληνικής γλώσσας και στα Μαθηματικά και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 08:30-11:00 π.μ. στον χώρο του Πρότυπου Γυμνασίου.

 • Κατά την ημέρα διεξαγωγής της δοκιμασίας δεξιοτήτων (τεστ) οι υποψήφιοι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15΄.
 • Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ για COVID-19 (self-test ή PCR ή rapid-test) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
 • Αντικείμενο της δοκιμασίας είναι στοιχεία των παραπάνω γνωστικών πεδίων (Νεοελληνική γλώσσα – Μαθηματικά) τα οποία οι μαθητές/τριες ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στις προηγούμενες τάξεις της οικείας βαθμίδας. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία.
 • Οι μαθητές/τριες εξετάζονται στα παραπάνω πεδία, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας εκατόν πενήντα λεπτών (150′).
 • Τα θέματα και των δύο εξεταζόμενων γνωστικών πεδίων είναι της μορφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, είκοσι πέντε (25) για κάθε γνωστικό πεδίο, οι οποίες συνοδεύονται από υλικό (κείμενα, ασκήσεις κλπ.) που αξιοποιείται από τους υποψηφίους για να απαντήσουν.
 • Τα γραπτά δοκίμια βαθμολογούνται με κλίμακα 0-100 μορίων, πενήντα (50) μόρια για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα γνωστικά πεδία.
 • Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των υποψηφίων και οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα πρέπει να δηλώσουν ότι δέχονται ή αρνούνται τη θέση με υπεύθυνη δήλωσή τους.

 • Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης.
 
Εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Ως υποψήφιοι/ες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ορίζονται οι μαθητές/τριες που αναφέρονται στην παράγραφο 8 της με στοιχεία 58877/Δ6/25.05.2021 (Β΄2184) Υπουργικής Απόφασης, στην οποία ορίζεται και ο τρόπος εξέτασης των παραπάνω μαθητών, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν εμπρόθεσμα στη σχολική μονάδα.
 

Τονίζεται ότι σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας κατά τη διεξαγωγή της δοκιμασίας θα εφαρμοστούν αυστηρά τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχεία 74557/Δ6/24.06.2021 (Β΄2708) Κ.Υ.Α.

 
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/prokiryxi-thesis-mathiti-trias-sti-v-taxi-gia-to-scholiko-etos-2021-22/

Σεπ 11 2021

Αποτελέσματα εισαγωγικής δοκιμασίας στη Β και Γ τάξη

Έπειτα από την πραγματοποίηση της γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για τη Β΄ τάξη, οι βαθμολογίες των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής:

 

Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ) ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ
1           296                                                                    44               50                94
2           267                                                                    44               38                82
3           290                                                                    34               44                78
4           297                                                                    30               46                76
5           269                                                                    34               34                68
6           289                                                                    34               32                66
7           275                                                                    22               40                62
8           288                                                                    34               24                58
9           295                                                                    34               22                56

Την κενή θέση στο τμήμα Β3 καταλαμβάνει η υποψήφια με Α/Α 1 και κωδικό αίτησης 296, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές/τριες ορίζονται ως επιλαχόντες/ούσες σύμφωνα με τη σειρά βαθμολογίας.
Την κενή θέση στο τμήμα Γ3 καταλαμβάνει η υποψήφια με κωδικό αίτησης 268 χωρίς εξετάσεις, δεδομένου ότι δεν υποβλήθηκαν περισσότερες της μίας αιτήσεις.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/apotelesmata-eisagogikis-dokimasias-sti-v-kai-g-taxi/

Σεπ 08 2021

Ανακοίνωση τελικού πίνακα επιλαχόντων/ουσών για την α΄ γυμνασίου 2021-22

Από την πραγματοποίηση των κληρώσεων μεταξύ των ισοβαθμούντων/ουσών στις θέσεις με Α/Α 98 και με Α/Α 103, που διεξήχθησαν στο σχολείο μας την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. και παρουσία και των ενδιαφερόμενων γονέων και/ή κηδεμόνων, προέκυψε και ανακοινώνεται εκ νέου ο τελικός πίνακας επιλαχόντων/ουσών για την α΄ γυμνασίου με την κατάταξη στις θέσεις με Α/Α 98 – 117 και ο οποίος ισχύει μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2022:

Για τις δύο (2) θέσεις που έχουν προκύψει στην α΄ γυμνασίου του σχολείου, καλούνται οι γονείς και/ή κηδεμόνες των επιλαχόντων που έχουν καταταχθεί στις θέσεις με Α/Α 98 και Α/Α 99, εφόσον επιθυμούν να φοιτήσουν στο σχολείο μας, να υποβάλουν άμεσα την αντίστοιχη δήλωση αποδοχής ή μη της θέσης και τη δήλωση συναίνεσης του έτερου (από τον δηλούντα) γονέα, το αργότερο έως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 13:30΄, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η μετεγγραφή τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/anakoinosi-telikoy-pinaka-epilachonton-oyson-gia-tin-a-gymnasioy-2021-22/

Σεπ 06 2021

Κλήρωση ισοβαθμούντων/ουσών επιλαχόντων/ουσών για την α΄ γυμνασίου 2021-22

Για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων μαθητών στην Α΄ γυμνασίου του σχολείου για το σχολικό έτος 2021-22, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9.30 π.μ. στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής (Δομπόλη 30) και με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου θα γίνει κλήρωση μεταξύ των επιλαχόντων/ουσών που ισοβάθμησαν στη θέση με Α/Α 98 (δηλαδή με σύνολο βαθμολογίας 62). Την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνει επίσης κλήρωση μεταξύ των επιλαχόντων/ουσών που ισοβάθμησαν στη θέση με Α/Α 103 (δηλαδή με σύνολο βαθμολογίας 60) για τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των επιλαχόντων/ουσών, η οποία ισχύει για την κάλυψη θέσεων που ενδεχομένως κενωθούν μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2022 (ΥΑ 58877/Δ6/2021, Α1.18). Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και/ή κηδεμόνες να παραστούν, εφόσον το επιθυμούν. 

 
Συγκεκριμένα, στην πρώτη κλήρωση για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων εισακτέων, θα συμμετάσχουν οι 5 ισοβαθμούντες/ούσες μαθητές/τριες με τους ακόλουθους εξαψήφιους κωδικούς αίτησης:
981020, 472603, 833303, 614783, 546629.
 
Στη δεύτερη κλήρωση, για τη διαμόρφωση της λίστας επιλαχόντων/ουσών, θα συμμετάσχουν οι 15 ισοβαθμούντες/ούσες μαθητές/τριες με τους ακόλουθους εξαψήφιους κωδικούς αίτησης:
871020, 848001, 166363, 086998, 643112, 385438, 732535, 300306, 173641, 506324, 325895, 222126, 461995, 542108, 320112.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων προηγούνται οι υποψήφιοι της πρώτης κλήρωσης.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/klirosi-isovathmoynton-oyson-epilachonton-oyson/

Σεπ 04 2021

Προκήρυξη θέσεων μαθητών/τριών στη Β΄ και Γ΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-22

Το ΕΠ.Ε.Σ. του Πρότυπου Γυμνασίου & Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων προκηρύσσει τις παρακάτω κενές θέσεις μαθητών/τριών στο Πρότυπο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2021-22:

Για τη Β΄ τάξη

 • μία (1) θέση μαθητή/τριας για το τμήμα Β3 με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Ιταλικά

Για τη Γ΄ τάξη

 • μία (1) θέση μαθητή/τριας για το τμήμα Γ3 με δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Ιταλικά

Οι γονείς/κηδεμόνες των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 6/9/2020 έως και την Τετάρτη 8/9/2020 (ως τις 13.30′). Δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση σε ένα μόνο Πρότυπο Γυμνάσιο ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του/της μαθητή/τριας. Σε κάθε αίτηση θα αποδίδεται κωδικός που είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης.

 
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται:
α) με προσωπική παρουσία και των δύο γονέων/κηδεμόνων, άλλως η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του απόντος ότι συναινεί στη συμμετοχή του τέκνου του στη διαδικασία και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr ή μέσω ΚΕΠ)
ή
β) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου (mail@gym-zosim.ioa.sch.gr) με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επισυναφθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις και των δύο γονέων/κηδεμόνων από το gov.gr.

 

Εφόσον οι αιτήσεις που θα υποβληθούν ανά τάξη είναι περισσότερες από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, η εισαγωγή θα διενεργηθεί με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων στην Κατανόηση κειμένων της Ελληνικής γλώσσας και στα Μαθηματικά (με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής) την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 10.00-12.30 π.μ. στον χώρο του Πρότυπου Γυμνασίου.

 • Κατά την ημέρα διεξαγωγής της δοκιμασίας δεξιοτήτων (τεστ) οι υποψήφιοι μαθητές/τριες προσέρχονται μία ώρα πριν από την έναρξη της δοκιμασίας δεξιοτήτων (τεστ).
 • Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ για COVID-19 (self-test ή PCR ή rapid-test).
 • Αντικείμενο της δοκιμασίας είναι στοιχεία των παραπάνω γνωστικών πεδίων (Νεοελληνική γλώσσα – Μαθηματικά) τα οποία οι μαθητές/τριες ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στις προηγούμενες τάξεις της οικείας βαθμίδας. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία.
 • Οι μαθητές/τριες εξετάζονται στα παραπάνω πεδία, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας εκατόν πενήντα λεπτών (150′).
 • Τα θέματα και των δύο εξεταζόμενων γνωστικών πεδίων είναι της μορφής ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, είκοσι πέντε (25) για κάθε γνωστικό πεδίο, οι οποίες συνοδεύονται από υλικό (κείμενα, ασκήσεις κλπ.) που αξιοποιείται από τους υποψηφίους για να απαντήσουν.
 • Τα γραπτά δοκίμια βαθμολογούνται με κλίμακα 0-100 μορίων, πενήντα (50) μόρια για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα γνωστικά πεδία.
 • Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των υποψηφίων και οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα πρέπει να δηλώσουν ότι δέχονται ή αρνούνται τη θέση με υπεύθυνη δήλωσή τους.

 • Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης.
 
Εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Ως υποψήφιοι/ες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ορίζονται οι μαθητές/τριες που αναφέρονται στην παράγραφο 8 της με στοιχεία 58877/Δ6/25.05.2021 (Β΄2184) Υπουργικής Απόφασης, στην οποία ορίζεται και ο τρόπος εξέτασης των παραπάνω μαθητών, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν εμπρόθεσμα στη σχολική μονάδα.
 

Τονίζεται ότι σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας κατά τη διεξαγωγή της δοκιμασίας θα εφαρμοστούν αυστηρά τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχεία 74557/Δ6/24.06.2021 (Β΄2708) Κ.Υ.Α.Οι υποψήφιοι δύο μέρες πριν από τη δοκιμασία δεξιοτήτων οφείλουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 (self-test ή PCR ή rapid-test) και να προσκομίσουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού τεστ την ημέρα της εξέτασης.

 
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/prokiryxi-theseon-mathiton-trion-sti-v-kai-g-taxi-gia-to-scholiko-etos-2021-22/

Παλαιότερα άρθρα «