«

»

Απρ 11 2024

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας του e-εγγραφές – σχολικό έτος 2024-25

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη των Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 20242025, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απέστειλε σχετικές οδηγίες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τη σχετική επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και να υποβάλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο μας για τον ορισμό του “Κηδεμόνα E-eggrafes” των μαθητών, ο οποίος και θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση στην εφαρμογή e-εγγραφές, όταν ανοίξει.

Συγκεκριμένα, και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, κατεβάζουν και συμπληρώνουν ατομικά ο καθένας την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση (δείτε τα υποδείγματα παρακάτω) και οι δύο δηλώσεις υποβάλλονται στο σχολείο ως τη Δευτέρα 22/4/2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω gov.gr (έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr).

Επισημαίνεται ότι στις δύο υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας και επίσης ο κηδεμόνας που δηλώνεται ως “Κηδεμόνας E-eggrafes” θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία του όπως ακριβώς αναγράφονται στο taxisnet.

Επιστολή προς γονείς/κηδεμόνες
Υπεύθυνη δήλωση Α – Κηδεμόνας E-eggrafes (PDF)
Υπεύθυνη δήλωση Β – Έτερος κηδεμόνας (PDF)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/proetoimasia-gia-tin-enarxi-leitoyrgias-toy-e-eggrafes-scholiko-etos-2024-25/