Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής είναι πιστοποιημένος Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ» (https://atlas.grnet.gr/), (κωδ. σχολείου 2001030) με υπεύθυνη του Φορέα για το σύστημα “Άτλας” την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Ραμπαούνη.

Ως Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης προσφέρει, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, την ευκαιρία σε φοιτητές/τριες όλων των συναφών με την Εκπαίδευση Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. 

Το σχολείο μας έχει υποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση μέχρι σήμερα προπτυχιακούς φοιτητές/τριες από το Μαθηματικό Τμήμα, τα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Φ.Π.Ψ, καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ασκούμενοι/νες συμμετείχαν ενεργά στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς τους, στηρίζοντας τους μαθητές σε ομαδοσυνεργατικές εργασίες και συμμετέχοντας σε παράλληλες δραστηριότητες, όπως στους Ομίλους, στις διδακτικές επισκέψεις και στα βιωματικά εργαστήρια καθώς και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία του εξωτερικού.

Η θετική εμπειρία των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα πιστοποιεί  το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το σχολείο μας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποια θέση, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε στα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός σας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/praktiki-askisi/