Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής είναι πιστοποιημένος Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ» (https://atlas.grnet.gr/), με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Ραμπαούνη (κωδ. σχολείου 2001030).

Ως Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης προσφέρει, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, την ευκαιρία σε φοιτητές/τριες όλων των συναφών με την εκπαίδευση Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. 

Το σχολείο μας μέχρι σήμερα έχει υποδεχθεί για πρακτική άσκηση προπτυχιακούς φοιτητές/τριες από το Μαθηματικό Τμήμα, τα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Φ.Π.Ψ. και από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ασκούμενοι/νες συμμετείχαν ενεργά στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς τους, στηρίζοντας τους μαθητές σε ομαδοσυνεργατικές εργασίες και συμμετέχοντας σε παράλληλες δραστηριότητες, όπως στους Ομίλους, στις διδακτικές επισκέψεις και στα βιωματικά εργαστήρια, καθώς και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία του εξωτερικού. Η θετική εμπειρία των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα πιστοποιεί  το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει το σχολείο μας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούν σχετικά από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/praktiki-askisi/