Μαθητών έργα

Για την προβολή των μαθητικών εργασιών που εκπονούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των μαθημάτων έχουμε δημιουργήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ένα συνεργατικό ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Επισκεφθείτε το και δείτε τις εργασίες εδώ

Ακολουθούν οι τίτλοι και μια μικρή περιγραφή από τις πρόσφατες αναρτήσεις.

 • Γαλλόφωνο eTwinning πρόγραμμα: «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)»
  Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία Covid-19 τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 στην υλοποίηση προγραμμάτων και συμπράξεων ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης, οι μαθητές  της τάξης των Γαλλικών του Γ3 κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το γαλλόφωνο eTwinning έργο «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)» στο οποίο… Read more »
 • Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2020-2021 στα Γαλλικά: «En route 2.0!»
  Τη σχολική χρονιά 2020-2021, οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικών της Α’ Γυμνασίου (Α1, Α2) συμμετείχαν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «En route 2.0!». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  παρά τις  δυσκολίες που έφερε η… Read more »
 • « Από τα Φαγιούμ στις βυζαντινές εικόνες»
  Το σχολικό έτος 2020-21οι μαθητές του τμήματος Β2 του Πρότυπου Γυμνασίου  Ζωσιμαίας Σχολής έλαβαν μέρος στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: « Από τα Φαγιούμ στις βυζαντινές εικόνες» με  συντονίστρια την καθηγήτρια την  κ. Παρασκευή Τσιώρη.    Η τελική εργασία Read more »
 • Παγκόσμια σταθερά φΠαγκόσμια σταθερά φ
        Οι μαθητές του Γ1 της  Γ΄τάξης του σχολείου μας, για το σχ. έτος 2020-21, μελέτησαν έναν από τους πιο δημοφιλείς αριθμούς στα μαθηματικά, τον αριθμό φ. Ανακαλύψτε τις ιδιότητες του αριθμού φ μέσα από τις εργασίες » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Εξάντας- Μέτρηση ύψουςΕξάντας- Μέτρηση ύψους
  Οι μαθητές του Β2 και Β4 ( Β΄ Τάξη, σχ. έτος 2020-21) του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τριγωνομετρίας, κατασκευάζουν εξάντα με χαρτόνι και τον χρησιμοποιούν για να μετρήσουν ύψη αντικειμένων της επιλογής τους. Πληροφορίες » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΡΙΓΩΝΩΝΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΡΙΓΩΝΩΝ
  Οι μαθητές του Α4, της Α΄ Γυμνασίου 2020-21, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωμετρίας, ταξινομούν τα τρίγωνα με τον δικό τους τρόπο και κατασκευάζουν αφίσες με τις δημιουργίες τους. Δείτε όλες τις εργασίες των μαθητών εδώ Read more »
 • Εργασίες μαθητών στη ΣυμμετρίαΕργασίες μαθητών στη Συμμετρία
  Οι μαθητές του Α4, της Α΄ Τάξης σχ έτος 2020-21 του σχολείου μας, στο μάθημα της Γεωμετρίας μελέτησαν την Συμμετρία και δημιούργησαν σχετικές εικόνες με τη βοήθεια της ιστοσελίδας https://www.mathsisfun.com/geometry/symmetry-artist.html Στη συνέχεια οι δημιουργίες των μαθητών έγιναν αφίσα  » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Έφηβοι και διαδίκτυοΈφηβοι και διαδίκτυο
    Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στον  θεματικό κύκλο Ευ ζειν, οι μαθητές του Α3 και Α4 του σχολείου μας ασχολήθηκαν με τους κινδύνους του διαδικτύου στην εφηβεία. Κάποια από τα έργα τους μπορείτε να δείτε παρακάτω.    » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Το πλαστικό στη ζωή μας
  Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στο θεματικό κύκλο Φροντίζω το Περιβάλλον «Το πλαστικό στη ζωή μας»  οι μαθητές του Α3 και Α4 έγραψαν τα δικά τους  άρθρα για την μείωση της χρήσης και την  ανακύκλωση πλαστικού με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να παρακινήσουν όλους τους μαθητές να υιοθετήσουν μια πιο… Read more »
 • Μαθαίνω τα δικαιώματά μου. Το δικαίωμα στην υγείαΜαθαίνω τα δικαιώματά μου. Το δικαίωμα στην υγεία
  Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και  στον θεματικό κύκλο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ «Μαθαίνω τα δικαιώματά μου. Το δικαίωμα στην υγεία» οι μαθητές του  Α4 αποτύπωσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους  για την καθημερινότητα που βίωσαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του Covid-19.  » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Από την «νοῦσον κακήν»του Ομήρου στον Covid-19
  Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθητές του Β4 του σχολείου μας υλοποίησαν το πρόγραμμα «Από την «νοῦσον κακήν» του Ομήρου στον Covid-19». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μελέτησαν το θέμα της πανδημίας από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Oι μαθητές γνώρισαν τους τρόπους με τους οποίους το φαινόμενο… Read more »
 • «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΘΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»
  Κατά το σχολικό έτος 2020-21οι μαθητές του τμήματος Β3 του Πρότυπου Γυμνασίου  Ζωσιμαίας Σχολής έλαβαν μέρος στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαιδευτικό Εικονικό Μουσείο: Επαγγέλματα που φθίνουν στο χρόνο» με  συντονίστρια την καθηγήτρια την κ. Λευκοθέα Νόννη – Βλάχου και  τη συμμετοχή της κ. Παρασκευής Τσιώρη.  » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Διαγωνισμός φωτογραφίας
  Ο Όμιλος Φωτογραφίας του Πειραματικού Γυμνασίου του Παν. Μακεδονίας, με το οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχουμε συνάψει Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές, με τίτλο:  «Στην πανδημία, απαντάμε με φωτογραφίες«. Προθεσμία: 20 Μαΐου 2021. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Read more »
 • Σχεδίαση ψηφιακών χριστουγεννιάτικων καρτών
  Οι μαθητές της Α΄τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής, αξιοποίησαν το εργαλείο Σχέδιο του περιβάλλοντος Google  και σχεδίασαν τις δικές τους ψηφιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες, εργαζόμενοι σε ομάδες από απόσταση. Τα έργα τους μπορείτε να δείτε εδώ: Christmas 2020 from mexarxu Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εξάρχου » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Δημιουργία συννεφόλεξων με θέμα τα Χριστούγεννα στο μάθημα των Γαλλικών
  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξ αποστάσεως μαθήματος για το έτος 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης των Γαλλικών δημιούργησαν συνεργατικά συννεφόλεξα με καταιγισμό ιδεών για το θέμα: «Noël»/ «Χριστούγεννα» . Ποια λέξη σας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα( Noël), ρωτήσαμε τους… Read more »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/mathitonerga/