Μαθητών έργα

Για την προβολή των μαθητικών εργασιών που εκπονούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των μαθημάτων έχουμε δημιουργήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ένα συνεργατικό ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Επισκεφθείτε το και δείτε τις εργασίες εδώ

Ακολουθούν οι τίτλοι και μια μικρή περιγραφή από τις πρόσφατες αναρτήσεις.

 • Διαγωνισμός φωτογραφίας
  Ο Όμιλος Φωτογραφίας του Πειραματικού Γυμνασίου του Παν. Μακεδονίας, με το οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχουμε συνάψει Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές, με τίτλο:  «Στην πανδημία, απαντάμε με φωτογραφίες«. Προθεσμία: 20 Μαΐου 2021. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Read more »
 • Σχεδίαση ψηφιακών χριστουγεννιάτικων καρτών
  Οι μαθητές της Α΄τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής, αξιοποίησαν το εργαλείο Σχέδιο του περιβάλλοντος Google  και σχεδίασαν τις δικές τους ψηφιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες, εργαζόμενοι σε ομάδες από απόσταση. Τα έργα τους μπορείτε να δείτε εδώ: Christmas 2020 from mexarxu Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εξάρχου » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Δημιουργία συννεφόλεξων με θέμα τα Χριστούγεννα στο μάθημα των Γαλλικών.
  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξ αποστάσεως μαθήματος για το έτος 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης των Γαλλικών δημιούργησαν συνεργατικά συννεφόλεξα με καταιγισμό ιδεών για το θέμα: «Noël»/ «Χριστούγεννα» . Ποια λέξη σας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τα Χριστούγεννα( Noël), ρωτήσαμε τους… Read more »
 • Ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες στα γαλλικά
  Τη σχολική χρονιά 2020-2021, στο πλαίσιο της δραστηριότητας με τίτλο: «Joyeux Noël»/ «Χαρούμενα Χριστούγεννα» του γαλλόφωνου έργου eTwinning : «En route 2.0!» και κατά τη διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος των γαλλικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2 δημιούργησαν τις δικές τους ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να… Read more »
 • Buon Natale! Καλά Χριστούγεννα!
  Οι μαθητές και μαθήτριες της Ιταλικής Γλώσσας , κατά την διάρκεια της τελευταίας διδακτικής εβδομάδας του 2020, δημιούργησαν έναν δικό τους χαρούμενο, πολύχρωμο και ελπιδοφόρο ψηφιακό τοίχο, με σκοπό να μοιραστούν με τους συμμαθητές τους, αλλά και με τους καθηγητές τους, τα συναισθήματά τους, τις ευχές τους και τις προσδοκίες… Read more »
 • Δημιουργία ψηφιακής αφίσας στο μάθημα των Γαλλικών
  Τη σχολική χρονιά 2020-21, στα πλαίσια του μαθήματος των γαλλικών και της διδακτικής ενότητας «Vacances»/ «Διακοπές», οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ΄ Τάξης(Γ1, Γ2 και Γ3), αξιοποιώντας την διαδικτυακή εφαρμογή https://www.canva.com/ , δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες με θέμα «Γνωρίστε την  Ήπειρο» ! Μέσα από τις αφίσες, οι μαθητές/ μαθήτριες πρότειναν σε Γάλλους επισκέπτες… Read more »
 • Γ2: Εορτασμός του Πολυτεχνείου 2020
  Φέτος τιμήσαμε το Πολυτεχνείο με διαφορετικό τρόπο με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου(Γ2). Ρωτήσαμε τους μαθητές: «Ποιες λέξεις σας έρχονται στο μυαλό σας όταν ακούτε την λέξη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;» Κάθε μαθητής/ μαθήτρια πρότεινε μια λέξη που αρχίζει από ένα γράμμα της λέξης  «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ». Στη συνέχεια, έψαξε στο διαδίκτυο και βρήκε  μια… Read more »
 • Ο Καραγκιόζης στο γεφύρι της Άρτας
  Εργασία μαθητών του Γ΄1 στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας: Του γιοφυριού της Άρτας – δημιουργική εργασία Δείτε στο video.sch.gr   Read more »
 • Με τη μορφή της γυναίκας…Με τη μορφή της γυναίκας…
  Το σχολικό έτος 2019-2020 οι μαθητές του Α3 του Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. μελέτησαν την τέχνη της γλυπτικής στην Αρχαία Ελλάδα.  Γνώρισαν έργα από την εποχή του Χαλκού έως και την Ελληνιστική περίοδο που κοσμούν σήμερα ελληνικά και » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Δίγλωσσο διαθεματικό έργο eTwinning: «360 Big European Solar Tour»
  Στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης ξένης γλώσσας, οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών του Γ2 συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2019-20, σε ένα δίγλωσσο (Αγγλικά και Γαλλικά) διαθεματικό έργο eTwinning με τίτλο «360 Big European Solar Tour» το οποίο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου του 2020. Μέσα από τις δραστηριότητες του… Read more »
 • 2019-2020: Ευρωπαϊκό Γαλλόφωνο έργο etwinning «En route»
  Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-20, σε συνεργασία με μαθητές  ευρωπαϊκών σχολείων από το Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Ιταλία, οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών του Α1 και Α3 συμμετείχαν και εκπόνησαν πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «En route» με γλώσσα του έργου την Γαλλική.  Στόχος του προγράμματος ήταν… Read more »
 • 2019-2020: Γαλλόφωνο etwinning έργο «Les voyageurs»
  Τη σχολική χρονιά 2019-2020, οι μαθητές της τάξης Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου (Τμήμα Α2) συμμετείχαν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «Les voyageurs». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με μαθητές σχολείων από… Read more »
 • Γαλλόφωνο eTwinning έργο: «La morale de l’histoire»
  Τη σχολική χρονιά 2019-20, κατά την διάρκεια του μαθήματος των γαλλικών,  στα πλαίσια του γαλλόφωνου etwinning έργου «La morale de l’hitoire»/Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας» , οι μαθητές  της τάξης των γαλλικών του τμήματος  Β3 με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ελένης Χαρτζάβαλου, εμπνευσμένοι από τους μύθους του Αισώπου και… Read more »
 • Δημιουργία ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού οδηγού για το Παρίσι: e-Guide touristique de Paris
  Στα πλαίσια του μαθήματος των γαλλικών, κατά τη διάρκεια της σχ. χρονιάς 2019-20, οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ΄ Τάξης(Γ1), αξιοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές, δημιούργησαν ως τελικό προϊόν έναν ψηφιακό τουριστικό οδηγό του Παρισιού(e-Guide de Paris) στα πλαίσια του σεναρίου «Voyage virtuel à Paris».Δείτε τον τουριστικό οδηγό εδώ Read more »
 • ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
  Το σχολικό έτος 2019-20 H ρομποτική ομάδα των μαθητών, με υπεύθυνη την καθηγήτρια μαθηματικών Βλάχα Βασιλική, συμμετείχε σε πρόγραμμα  του etwinning δράση STEM 2.0  Συντονιστής του προγράμματος, για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν  στο πρόγραμμα, ήταν ο κύριος Δούβλης. ​Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε τμήμα ενός προγράμματος etwinning με τίτλο «Looking… Read more »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/mathitonerga/