Μαθητών έργα

Για την προβολή των μαθητικών εργασιών που εκπονούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των μαθημάτων έχουμε δημιουργήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ένα συνεργατικό ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Επισκεφθείτε το και δείτε τις εργασίες εδώ

Ακολουθούν οι τίτλοι και μια μικρή περιγραφή από τις πρόσφατες αναρτήσεις.

 • Το τρελοβάπορό μας
  Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές του Α’4 πειραματίστηκαν στη δημιουργική γραφή και παρήγαγαν συλλογικά μια δική τους ποιητική σύνθεση εμπνευσμένη από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Το τρελοβάπορο«. Το τρελοβάπορό μας Το τρελοβάπορό μας κύματα αψηφά          περάσαμε βδομάδες μέσα στα βουνάΟι ναύτες προσπαθούσαν » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Σταυρόλεξα στις επίκεντρες-εγγεγραμμένες γωνίεςΣταυρόλεξα στις επίκεντρες-εγγεγραμμένες γωνίες
  Οι μαθητές του Β4, σχ έτος 2021-22, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε εξάσκηση στις επίκεντρες-εγγεγραμμένες γωνίες, λύνοντας σταυρόλεξα on line. Τα σταυρόλεξα έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή CROSSWORDLABS. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βλάχα Βασιλική Περισσότερες πληροφορίες εδώ Read more »
 • Μέτρηση ύψους κολόνας της ΔΕΗ με εξάνταΜέτρηση ύψους κολόνας της ΔΕΗ με εξάντα
  Μια ομάδα μαθητών του Γ4, σχ. έτος 2021-22, παρουσιάζουν σε βίντεο την μέτρηση μιας κολόνας της ΔΕΗ με εξάντα. Μετρούν την γωνία ύψους με τον εξάντα, υπολογίζουν το ύψος της κολόνας  με χρήση τριγωνομετρίας και εκτιμούν το » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Κατασκευή ΕξάνταΚατασκευή Εξάντα
  Ο εξάντας είναι όργανο μέτρησης γωνιών. Μια ομάδα μαθητών του Γ2, σχ έτος 2021-22, παρουσιάζει σε βίντεο την κατασκευή του με απλά υλικά. Οι μαθητές συμμετείχαν με το βίντεο αυτό στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Πυθαγόρειο θεώρημαΠυθαγόρειο θεώρημα
  Δυο ομάδες μαθητών του Β4, σχ. έτος 2021-22, συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ στις 6 -7 Απριλίου 2022 με εργασίες σχετικά με την απόδειξη του Πυθαγορείου Θεωρήματος. Υπεύθυνη καθηγήτρια: » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Διπλασιασμός Τετραγώνου
  Μια ομάδα μαθητών της Α’ Τάξης του σχ. έτους 2021-22 συμμετείχαν στο 2ο μαθηματικό φεστιβάλ παρουσιάζοντας απόσπασμα του διαλόγου Σωκράτη-Μένωνα (Πλάτωνος  «Μένων»), σχετικά με τον διπλασιασμό Τετραγώνου. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Βλάχα Βασιλική » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Όψεις και κατόψεις του «Σπιτιού του Δεσπότη»
  Με αφορμή την περιδιάβαση στα στενά της πόλης μας, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ιστορικά Τοπόσημα των τριών Γιαννιώτικων Κοινοτήτων» (8/3/2022), οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β3 σε δυάδες φιλοτέχνησαν ζωγραφική απεικόνιση των όψεων και των κατόψεων του κτιρίου «Οικία του Χουσείν μπέη» ή «Σπίτι του Δεσπότη«, με… Read more »
 • Ολοκλήρωση του Γαλλόφωνου έργου eTwinning: «ça roule»
  Τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές της τάξης Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου (Τμήματα Α1, Α2, Α3) συμμετείχαν σε ένα Γαλλόφωνο έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «ça roule». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  μας επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν… Read more »
 • ‘Εργα μαθητών του Β3
  Έργα των μαθητών του Β3 με αφορμή την επίσκεψή τους στη Συναγωγή και την Εβραϊκή συνοικία (8-3-2022)   Read more »
 • Συγγραφή ποιημάτων στα Γαλλικά με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό
  Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Συγγράφουμε ποιήματα και τραγουδάμε ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό” και με αφορμή την πανελλήνια ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (6 Μαρτίου) , οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης των γαλλικών, τμήμα Β1, έγραψαν συνεργατικά ποιήματα Χαϊκού, Ακροστιχίδες και Καλλιγράμματα/καλλιγραφήματα (σχηματικά ποιήματα). Προσεγγίζοντας το θέμα του σχολικού… Read more »
 • Γαλλόφωνο eTwinning πρόγραμμα: «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)»
  Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία Covid-19 τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 στην υλοποίηση προγραμμάτων και συμπράξεων ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης, οι μαθητές  της τάξης των Γαλλικών του Γ3 κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το γαλλόφωνο eTwinning έργο «Oh là là, c’est la cata! (Ulysse 20-21)» στο οποίο… Read more »
 • Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2020-2021 στα Γαλλικά: «En route 2.0!»
  Τη σχολική χρονιά 2020-2021, οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικών της Α’ Γυμνασίου (Α1, Α2) συμμετείχαν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «En route 2.0!». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  παρά τις  δυσκολίες που έφερε η… Read more »
 • «Από τα Φαγιούμ στις βυζαντινές εικόνες»
  Το σχολικό έτος 2020-21οι μαθητές του τμήματος Β2 του Πρότυπου Γυμνασίου  Ζωσιμαίας Σχολής έλαβαν μέρος στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: « Από τα Φαγιούμ στις βυζαντινές εικόνες» με  συντονίστρια την καθηγήτρια την  κ. Παρασκευή Τσιώρη.    Η τελική εργασία Read more »
 • Παγκόσμια σταθερά φΠαγκόσμια σταθερά φ
        Οι μαθητές του Γ1 της  Γ΄τάξης του σχολείου μας, για το σχ. έτος 2020-21, μελέτησαν έναν από τους πιο δημοφιλείς αριθμούς στα μαθηματικά, τον αριθμό φ. Ανακαλύψτε τις ιδιότητες του αριθμού φ μέσα από τις εργασίες » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Εξάντας- Μέτρηση ύψουςΕξάντας- Μέτρηση ύψους
  Οι μαθητές του Β2 και Β4 ( Β΄ Τάξη, σχ. έτος 2020-21) του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τριγωνομετρίας, κατασκευάζουν εξάντα με χαρτόνι και τον χρησιμοποιούν για να μετρήσουν ύψη αντικειμένων της επιλογής τους. Πληροφορίες » Διαβάστε περισσότερα Read more »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/mathitonerga/