Μαθητών έργα

Για την προβολή των μαθητικών εργασιών που εκπονούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των μαθημάτων έχουμε δημιουργήσει και διαμορφώσει κατάλληλα ένα συνεργατικό ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Επισκεφθείτε το και δείτε τις εργασίες εδώ

Ακολουθούν οι τίτλοι και μια μικρή περιγραφή από τις πρόσφατες αναρτήσεις.

 • Με τη μορφή της γυναίκας…Με τη μορφή της γυναίκας…
  Το σχολικό έτος 2019-2020 οι μαθητές του Α3 του Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. μελέτησαν την τέχνη της γλυπτικής στην Αρχαία Ελλάδα.  Γνώρισαν έργα από την εποχή του Χαλκού έως και την Ελληνιστική περίοδο που κοσμούν σήμερα ελληνικά και » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Δίγλωσσο διαθεματικό έργο eTwinning: «360 Big European Solar Tour»
  Στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης ξένης γλώσσας, οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών του Γ2 συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2019-20, σε ένα δίγλωσσο (Αγγλικά και Γαλλικά) διαθεματικό έργο eTwinning με τίτλο «360 Big European Solar Tour» το οποίο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου του 2020. Μέσα από τις δραστηριότητες του… Read more »
 • 2019-2020: Ευρωπαϊκό Γαλλόφωνο έργο etwinning «En route»
  Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-20, σε συνεργασία με μαθητές  ευρωπαϊκών σχολείων από το Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Ιταλία, οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών του Α1 και Α3 συμμετείχαν και εκπόνησαν πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «En route» με γλώσσα του έργου την Γαλλική.  Στόχος του προγράμματος ήταν… Read more »
 • 2019-2020: Γαλλόφωνο etwinning έργο «Les voyageurs»
  Τη σχολική χρονιά 2019-2020, οι μαθητές της τάξης Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου (Τμήμα Α2) συμμετείχαν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «Les voyageurs». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με μαθητές σχολείων από… Read more »
 • Γαλλόφωνο eTwinning έργο: «La morale de l’histoire»
  Τη σχολική χρονιά 2019-20, κατά την διάρκεια του μαθήματος των γαλλικών,  στα πλαίσια του γαλλόφωνου etwinning έργου «La morale de l’hitoire»/Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας» , οι μαθητές  της τάξης των γαλλικών του τμήματος  Β3 με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ελένης Χαρτζάβαλου, εμπνευσμένοι από τους μύθους του Αισώπου και… Read more »
 • Δημιουργία ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού οδηγού για το Παρίσι: e-Guide touristique de Paris
  Στα πλαίσια του μαθήματος των γαλλικών, κατά τη διάρκεια της σχ. χρονιάς 2019-20, οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ΄ Τάξης(Γ1), αξιοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές, δημιούργησαν ως τελικό προϊόν έναν ψηφιακό τουριστικό οδηγό του Παρισιού(e-Guide de Paris) στα πλαίσια του σεναρίου «Voyage virtuel à Paris».Δείτε τον τουριστικό οδηγό εδώ Read more »
 • ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
  Το σχολικό έτος 2019-20 H ρομποτική ομάδα των μαθητών, με υπεύθυνη την καθηγήτρια μαθηματικών Βλάχα Βασιλική, συμμετείχε σε πρόγραμμα  του etwinning δράση STEM 2.0  Συντονιστής του προγράμματος, για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν  στο πρόγραμμα, ήταν ο κύριος Δούβλης. ​Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε τμήμα ενός προγράμματος etwinning με τίτλο «Looking… Read more »
 • «Looking for hope/ Le chemin vers l’ espoir»: Δίγλωσσο έργο e-Twinning. Δράση STEM 2.0«Looking for hope/ Le chemin vers l’ espoir»: Δίγλωσσο έργο e-Twinning. Δράση STEM 2.0
  Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 μαθητές από τα τμήματα Β1, Β3, Β4 και Γ2 του σχολείου μας συμμετείχαν στο δίγλωσσο πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο: “Looking for hope / Le chemin vers l’ espoir”. To πρόγραμμα αυτό  μελετά το φαινόμενο της μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή… Read more »
 • Ιταλόφωνο πρόγραμμα eTwinning / IL MEDITERRANEO TRA CIVILTA’, AGRICOLTURA E BIODIVERSITA’Ιταλόφωνο πρόγραμμα eTwinning / IL MEDITERRANEO TRA CIVILTA’, AGRICOLTURA E BIODIVERSITA’
  Τα τμήματα Β3 και Β4 της ιταλικής γλώσσας το σχολικό έτος 2019-2020 υλοποίησαν με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning » il Mediterraneo tra civilta’, agricoltura e biodiversita'» . Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Η ζωγραφιά μου – Εικαστικά στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας ΣχολήςΗ ζωγραφιά μου – Εικαστικά στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής
  Τα σχολεία έκλεισαν και περιοριστήκαμε στα σπίτια μας εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας. Μένουμε σπίτι αλλά Μένουμε δημιουργικοί. Ξαναπιάσαμε τα μολύβια και τα πινέλα μας, ξύλινα ή ψηφιακά δεν έχει σημασία για τον καλλιτέχνη που όλοι έχουμε μέσα μας. Αντί να μένουμε σιωπηλοί και αόρατοι, » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Βίτσα, 24/02/2020Βίτσα, 24/02/2020
  Οι μαθητές των Β3 και Β4 τμημάτων της ιταλικής γλώσσας στο πλαίσιο του ιταλόφωνου eTwinning προγράμματος με τίτλο ¨Il Mediterraneo tra civilta’, agricoltura e biodiversita’ που υλοποιούν σε συνεργασία με το σχολείο Torremaggiore , » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Il Mediterraneo tra civilta’, agricoltura e biodiversita’
  Το σχολικό έτος 2019-2010 οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β4 της ιταλικής γλώσσας συμμετέχουν στο πρόγραμμα «IL MEDITERRANEO TRA CIVILTA’, AGRICOLTURA E BIODIVERSITA’«. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με σχολείο της Ιταλίας τοScuola Statale Secondaria di I Grado «Padre Pio» , Torremaggiore (FG), Italia. Στόχος του προγράμματος είναι να… Read more »
 • Teenagers livesTeenagers lives
  Το σχολικό έτος 2019-2020 οι μαθητές των τμημάτων Γ3 και Γ4 συμμετέχουν στο e twinning πρόγραμμα «Teenagers lives«. Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των νέων ανά τον κόσμο. Οι μαθητές συνομιλούν, ανταλλάσσουν μηνύματα με συνομήλικους από όλο » Διαβάστε περισσότερα Read more »
 • Christmas cards and something more…
  Το σχολικό έτος 2019-2020 οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας σχολής συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Christmas Cards and something more». Οι μαθητές κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και κάρτες για την eTwinning day και τις απέστειλαν σε 28 ευρωπαϊκά σχολεία. Επίσης έγραψαν το προφίλ τους στο twinspace σε… Read more »
 • Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές – Διαθεματική δράσηΧριστουγεννιάτικες λιχουδιές – Διαθεματική δράση
  Τον Δεκέμβριο οι μαθητές της Α τάξης του σχολείου δημιούργησαν με ενθουσιασμό και μεράκι Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από την Ελλάδα , Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Οι μαθητές της ιταλικής γλώσσαν έφτιαξαν το κλασσικό pandoro με γέμιση mascarpone. Οι μαθητές έστρωσαν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις » Διαβάστε περισσότερα Read more »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/mathitonerga/