«

»

Μαρ 29 2024

Εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Γυμνάσια – έναρξη αιτήσεων

Ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία. Ορίζεται από την Παρασκευή 29 Μαρτίου έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59.

 

Για την υποβολή αιτήσεων οι γονείς/κηδεμόνες θα συνδεθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet στην ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr ακολουθώντας τη διαδρομή: Εκπαίδευση > Εγγραφή σε σχολείο > Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία ή μέσω του απευθείας συνδέσμου: 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

 

Ημερομηνία εισαγωγικής δοκιμασίας (στην α΄ γυμνασίου): Σάββατο 18 Mαΐου 2024

Αριθμός εισακτέων στο σχολείο μας για το 2024-25: 88 μαθητές/ήτριες

 

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή σε δύο (2) Πρότυπα, καθώς και σε ένα Πειραματικό ή και ένα Εκκλησιαστικό Σχολείο. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Πρότυπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Πρότυπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας.

Για την εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δείτε το κεφάλαιο Ε΄ της υπουργικής απόφασης 25451/Δ6/14-3-2024 (άρθρα 12-13).

*     *     *     *     *

Η διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών εννοιών, σύμφωνα με το κεφάλαιο Γ΄ της παραπάνω υπουργικής απόφασης.

Δείτε εδώ την ανάρτηση στον ιστότοπο της Δ.Ε.Π.Π.Σ.


Παρακολουθείτε όλες τις σχετικές ενημερώσεις στον ειδικό ιστότοπο για τη διαδικασία εισαγωγής στο σχολείο μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/eisagogi-mathiton-se-protypa-gymnasia-enarxi-aitiseon/