«

»

Απρ 15 2024

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Νότια Ιταλία

Aπό τις 5-4-2024 έως τις 10-4-2024 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τη Νάπολη και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, καθώς και στο Αρχαιολογικό της μουσείο. Περπάτησαν στους δρόμους της Πομπηίας και της Ηράκλειας, τις οποίες η πύρινη λάβα του Βεζούβιου έσβησε από τον χάρτη το 79 μ.Χ. Μέσα από τις αφηγήσεις των ξεναγών γνώρισαν την καθημερινή ζωή των κατοίκων τους, αναγνώρισαν συνήθειες που συναντάμε ακόμα και σήμερα, θαύμασαν τον πολιτισμό των ανθρώπων αυτών που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και είτε κάηκαν είτε πέθαναν από ασφυξία.

Στην Καζέρτα απόλαυσαν τους υπέροχους κήπους του μεγαλύτερου παλατιού του κόσμου με τα 1.200 δωμάτια, ενώ στη Ματέρα, μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, περιπλανήθηκαν στους άνετους πεζόδρομους της διάσημης για τις κατοικίες των τρωδογλυτών πόλης και γεύτηκαν τον μεσημεριάτικο ήλιο της. Η επίσκεψη στη νότια Ιταλία ολοκληρώθηκε με τη σύντομη αλλά πολύ κατατοπιστική περιδιάβαση στο Αλμπερομπέλο με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπιτάκια. Οι κωνικές στέγες τους μαρτυρούν την προσπάθεια των κατοίκων να αποφύγουν τη φορολόγηση των περιουσιών τους, αφού, κάθε φορά που ο φοροεισπράκτορας του βασιλιά ερχόταν στην περιοχή τους, γκρέμιζαν τις κατασκευασμένες χωρίς συνδετικό υλικό στέγες, που γρήγορα όμως ξανάχτιζαν, όταν ο φοροεισπράκτορας απομακρυνόταν.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κ. Σταύρου και οι καθηγητές Σπ. Ντάνης, Β. Ραμπαούνη, Μ. Εξάρχου, Ελ. Τσιακίρη και Αν. Ντόστα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-sti-notia-italia/