«

»

Δεκ 05 2021

Ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης στο σχολείο μας: «ανακυκλώνουμε υλικά», δημιουργούμε καλλιτεχνικά

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, οι μαθητές του τμήματος Α2 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αξιόλογο γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και να συνομιλήσουν μαζί του. Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο προσωπικό του όραμα για έναν βιώσιμο κόσμο, αλλά και στη διαδικασία κατασκευής των έργων του από «άχρηστα» ή ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια, πρόθυμα απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών μας σχετικά με την αισθητική του και τη φροντίδα του τόσο για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και για την ανάδειξη της ηπειρώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολούθησε καλλιτεχνικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του ίδιου, κατά το οποίο οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους «Δέντρο της Ανακύκλωσης», έργο που τους πρόσφερε ικανοποίηση και ενίσχυσε έμπρακτα την οικολογική τους συνείδηση. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ανακυκλώνουμε Υλικά – Ανανεώνουμε Ιδέες».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαγιάννη για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στον χώρο μας και να συμμετάσχει ενεργά στη δράση μας, καθώς και τη διευθύντρια, κ. Καλλιόπη Σταύρου, για την καλαίσθητη συμβολή της.

Με τους μαθητές συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Ευτυχία Ράπτη, Ελένη Ζήκου, Κωνσταντίνος Βακατσάς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/o-glyptis-theodoros-papagiannis-sto-scholeio-mas-anakyklonoyme-ylika-dimioyrgoyme-kallitechnika/