«

»

Δεκ 06 2021

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ημέρα Παραολυμπιονίκη», την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Α1 επισκέφτηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ιωαννίνων για την πρώτη τους αλληλεπίδραση με τους μαθητές του, από τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Οι μαθητές των δύο σχολείων, σε μεικτές ομάδες, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και συνεργάστηκαν, υπερβαίνοντας με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο τους φραγμούς της ηλικίας και της διαφορετικότητας. Δημιούργησαν μαζί κολάζ για την υγιεινή διατροφή, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους παίζοντας παρέα το επιτραπέζιο «Το τερατάκι των χρωμάτων» και έφτιαξαν αφίσες με συνθήματα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξάνδρα Κασιδούλη, Παρασκευή Εξάρχου, Σπύρος Σουκοβέλος, Δήμητρα Παπαδημητρίου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Β. Κεχαγιά, Ε. Ζερβού, Κ. Μπεκιάρη, Μ. Πετρίδου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννα Γεδεών, καθώς και όλο το γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, για την εγκάρδια υποδοχή και τη φιλοξενία τους!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/pagkosmia-imera-amea-episkepsi-sto-eidiko-gymnasio-ioanninon/