«

»

Μάι 22 2022

Δημιουργία αστικού σχολικού κήπου

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Κλιματική αλλαγή” δημιουργήθηκε ο αστικός σχολικός κήπος, ως περιβάλλον μάθησης, από τους μαθητές του σχολείου μας σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Η δράση αυτή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με το στάδιο της προετοιμασίας των άδειων φιαλών νερού που προορίζονταν για ανακύκλωση, για να δεχτούν τα φυτά. Η φύτευση έγινε σε κάθετη διάταξη, αξιοποιώντας έναν άδειο τοίχο του σχολικού κτιρίου που δέχεται ηλιακό φως μερικές ώρες την ημέρα. Τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου έγινε η φύτευση των λαχανικών και των λουλουδιών από τους μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη φροντίδα τους. Για την πρακτική αξιοποίηση της συγκομιδής, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τα ώριμα λαχανικά θα μοιραστούν στους μαθητές για να τα γευτούν.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να αντιληφθούν οι μαθητές πως  η διατροφή αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική παράμετρο, εφόσον η παραγωγή, η επεξεργασία και η διανομή της τροφής έχουν περιβαλλοντικό αντίκτυπο, καθώς και να αναπτύξουν θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Τσιώρη Παρασκευή ΠΕ01, Βρίγκα Παναγιώτα ΠΕ80, Παντούλα Χριστίνα ΠΕ04.01, Εξάρχου Μαρία ΠΕ86,  Νείλα Ιωάννα ΠΕ04.04, Νόννη-Βλάχου Λευκοθέα ΠΕ02.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/dimioyrgia-astikoy-scholikoy-kipoy/