«

»

Νοέ 22 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον υδροηλεκτρικό σταθμό «Λούρος» στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης “Το κλίμα αλλάζει. Εσύ;” και “Πράσινο Σχολείο: βιωματική δράση ανακύκλωσης” αλλά και των  Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων “Ενεργειακό ζήτημα: Επιπτώσεις στα Επαγγέλματα, στους τομείς παραγωγής, το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό”, “Ενεργειακή κρίση και καθημερινότητα – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” και “Κλιματική αλλαγή: Ας γίνουμε μέρος της λύσης”, την Παρασκευή 18/11/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη θέση «Λούρος» της Πρέβεζας, με τη συμμετοχή των μαθητών του τμήματος Γ3 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Χρήστου Πούλιου (ΠΕ 81) και Χριστίνας Παντούλα (ΠΕ 04.01).

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του σταθμού κ. Γεώργιο Σακκά για την ιστορία  του σταθμού, καθώς και από τον κ. Διονύσιο Παπαχρήστου σχετικά με το ενεργειακό ζήτημα. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σταθμού, να συζητήσουν με τους ειδικούς και να δουν πώς λειτουργεί ο σταθμός, τις δυνατότητές του και ποια είναι η συνεισφορά του στην κοινωνία, την παραγωγή, την οικονομία και το περιβάλλον. Ελπίζουμε πως αυτή η δράση θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να γίνουν ενεργοί πολίτες, που ήταν και ο αρχικός στόχος μας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων “Πορεία προς την Κλιματική ουδετερότητα του 2030”. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Αλεξία Γίδαρη, σύμβουλο επικοινωνίας του Δήμου Ιωαννιτών, για την υποδοχή στον χώρο του σταθμού αλλά και την άριστη οργάνωση της επίσκεψης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-episkepsi-ston-ydroilektriko-stathmo-loyros-stin-preveza/