«

»

Μάι 25 2022

Συμμετοχή στη 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ημέρα Παραολυμπιονίκη» το σχολείο μας συμμετείχε στη 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα, που διοργανώθηκε και φέτος από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).  

Τη Δευτέρα 16.5.2022 οι μαθητές του τμήματος Α4 παρακολούθησαν διαδικτυακά την εισήγηση της κ. Μαρίας Παπαϊωάννου, διανθισμένη με πλούσιο εποπτικό υλικό από το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή (από το 1896 έως σήμερα). Επίσης, διασκέδασαν εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις τους μέσα από τα κουίζ της ΕΘΝ.Ο.Α. και έφτιαξαν ένα συννεφόλεξο με τις βασικές αρχές του Ολυμπισμού.

Την Παρασκευή 20.5.2022 το τμήμα Α1 συμμετείχε σε webinar της Ολυμπιακής Εβδομάδας και συγκεκριμένα είχε τη χαρά να παρακολουθήσει τον Νάσο Γκαβέλα, Παραολυμπιονίκη στίβου στα 100 μέτρα στους Aγώνες του Τόκιο 2020 και κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία Τ11, με συντονίστρια την κ. Ντενίζ Παναγοπούλου. Ο αθλητής μίλησε στα παιδιά για τα κίνητρα που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτή τη διαδρομή ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Επίσης, αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο και στις δράσεις που μπορεί να αναπτύξει ο καθένας μας, ώστε να βοηθηθούν στην καθημερινότητά τους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές ή άλλες δυσκολίες.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βασιλική Κεχαγιά, Μαρία Πετρίδου, Καλλιόπη Μπεκιάρη, Έλενα Ζερβού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-sti-2i-olympiaki-evdomada/