«

»

Ιαν 11 2022

Ανακύκλωση μπαταριών: μια χρήσιμη «συλλογή» με αρωγό τη Φυσική

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ανακυκλώνουμε Υλικά – Ανανεώνουμε Ιδέες» και όσον αφορά την ανακύκλωση μπαταριών, που υλοποιείται στο σχολείο μας, αξιοποιήθηκε το μάθημα της Φυσικής για την ενημέρωση των μαθητών/ριών.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός Χριστίνα Παντούλα, με αφορμή τη διδασκαλία του Ηλεκτρισμού στη Γ΄ τάξη, παρακίνησε τους μαθητές στη μελέτη ηλεκτρικών πηγών, όπως είναι οι μπαταρίες. Έτσι, εστίασαν στον ρόλο των μπαταριών σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, στις ενεργειακές μετατροπές που συμβαίνουν σε αυτές, αλλά και στην πρακτική της ανακύκλωσής τους. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη διπλή ανάγκη, αφενός να παίρνουμε απαραίτητες πρώτες ύλες από τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες και αφετέρου να προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς επικίνδυνα υγρά και μέταλλα μπορεί να απελευθερωθούν από τις αλλοιωμένες μπαταρίες, να το ρυπάνουν και να καταλήξουν στην τροφική αλυσίδα.

Η συμβολή της κ. Παντούλα στην περιβαλλοντική μας πρωτοβουλία για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των πόρων ήταν σημαντική και την ευχαριστούμε θερμά, ενώ η ανταπόκριση των μαθητών υπήρξε άμεση και έμπρακτη, αυξάνοντας τη χρήσιμη «συλλογή» των ανακυκλώσιμων μπαταριών του σχολείου μας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/anakyklosi-mpatarion-mia-chrisimi-syllogi-me-arogo-ti-fysiki/