«

»

Μαρ 27 2015

Προβολή της ταινίας «Το χρώμα του Παραδείσου» με αφορμή το Διεθνές Έτος Φωτός

Το χρώμα του ΠαραδείσουΜε αφορμή το Διεθνές Έτος Φωτός 2015 υλοποιούνται στο σχολείο μας διαθεματικές διδασκαλίες και παρεμβάσεις σε ποικίλα διδακτικά αντικείμενα, καθώς και εργαστήρια και καλλιτεχνικά project με κοινό θεματικό άξονα το φως.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προβολή και διδακτική αξιοποίηση της κινηματογραφικής ταινίας “Το χρώμα του Παραδείσου” του Ιρανού σκηνοθέτη Μ. Ματζιντί για τους μαθητές του σχολείου, η οποία σχεδιάστηκε από την οργανωτική επιτροπή της Διημερίδας «Φως… περισσότερο φως!» και υλοποιήθηκε κατά το 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η ταινία, χρησιμοποιώντας λιτά εκφραστικά μέσα (κυριαρχία εικόνας / χρωμάτων, αντίθεση φωτός και σκοταδιού, συμβολισμός) ζωντανεύει με τρόπο απλό και αυθεντικό την καθημερινότητα των ανθρώπων που δε βλέπουν με τα μάτια αλλά με την ψυχή. Η αμεσότητα με την οποία προβάλλεται η αλήθεια του «άλλου» προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών, τους συγκίνησε και τους προβλημάτισε για τη δική τους στάση προς τη διαφορετικότητα.

Το χρώμα του Παραδείσου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/provoli-tis-tenias-to-chroma-tou-paradisou-me-aformi-to-diethnes-etos-fotos/