«

»

Φεβ 04 2015

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Φως… περισσότερο φως!»

φως περισσότερο φως, αφίσαΤο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, διοργανώνει διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, με θέμα:

«Φως… περισσότερο φως! Διαθεματική διερεύνηση για τη διδακτική αξιοποίηση της έννοιας του φωτός».

Το Σεμινάριο οργανώνεται με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 από τον ΟΗΕ σε «Διεθνές Έτος Φωτός & Τεχνολογιών Φωτός» και θα λάβει χώρα στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων το απόγευμα της Παρασκευής 27 & το πρωί του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2015.

Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων με στόχο τη διεπιστημονική προσέγγιση της έννοιας του φωτός, διδακτικές προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί στη σχολική τάξη, ομιλίες από ειδικούς και εργασίες μαθητών. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με εφαρμογές των τεχνολογιών του φωτός. Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα γίνει κινηματογραφική προβολή σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.), ενώ παράλληλα στον χώρο του σχολείου θα λειτουργεί έκθεση με εικαστικές δημιουργίες μαθητών, που φιλοτεχνήθηκαν με την καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών του σχολείου κ. Ι. Ζωγάκη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου σεμιναρίου εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο καλούνται να «κατεβάσουν» και να συμπληρώσουν την αίτηση από εδώ και στη συνέχεια να την επισυνάψουν σε e-mail προς την ηλεκτρονική διεύθυνση mexarxu@yahoo.gr μέχρι και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015. Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν τον αριθμό των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα ενημερωθούν εγκαίρως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του σεμιναρίου.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Β. Κρανάς, Μ. Πετρίδου, Ι. Νείλα, Χ. Παντούλα, Μ. Εξάρχου, Μ. Παπαγεωργίου

 

Σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων  και στο ιστολόγιο του σεμιναρίου (http://perissoterofws.blogspot.gr). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στα τηλέφωνα του σχολείου: 26510 43141 & 43274.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/epimorfotiko-seminario-fos-perisotero-fos/