«

»

Φεβ 03 2020

Η παράδοση ως βίωμα: οι μαθητές επισκέπτονται το Αρχοντικό Μίσιου

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 τα τμήματα Α3 και Α4 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αρχοντικό Μίσιου, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αστικής γιαννιώτικης αρχιτεκτονικής και το ισόγειο του οποίου έχει διαμορφωθεί σε Εκθεσιακό χώρο. Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο και παράλληλα ενημερώθηκαν για τη χρήση του, τη λειτουργία των εκθεμάτων και τις δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα εκεί. Έτσι, μέσω του μουσειακού υλικού στον αυθεντικό του χώρο, προσέγγισαν σημαντικές πτυχές της αστικής ζωής και κοινωνίας των Ιωαννίνων κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Η διδακτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικότητας στα Εικαστικά, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά και τα Φιλολογικά μαθήματα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ιωάννης Ζωγάκης, Χρήστος Πούλιος, Ελένη Ζήκου, Μαρία Παπαγεωργίου.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/i-paradosi-os-vioma-oi-mathites-episkeptontai-to-archontiko-misioy/