«

»

Μάι 05 2018

Διδακτική επίσκεψη στη Ζίτσα

Διδακτική επίσκεψη στην πινακοθήκη χαρακτικής και στο οινοποιείο στη Ζίτσα πραγματοποίησαν στις 26 Απριλίου 2018, τα τμήματα Α1 και Α4 του σχολείου μας στο πλαίσιο του ΑΠΣ των μαθημάτων των Εικαστικών, της Μουσικής και της Οικιακής Οικονομίας αλλά και στο πλαίσιο δράσεων για το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».

Στο οινοποιείο “Κτήμα Γκλίναβος” αφού ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του, όπως και για τη σημαντική θέση της αμπελουργίας και της οινοποιίας στις παραδόσεις της Ζίτσας.

Στην Πινακοθήκη μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη κ. Καπρινιώτη Σοφία, παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά βίντεο του χαράκτη και καθηγητή της ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή και μελέτησαν τα έργα της συλλογής. Με τη βοήθεια φύλλων εργασίας, αφού αναζήτησαν και ερεύνησαν καλλιτέχνες, θεματικές, υλικά και τεχνικές στη συλλογή, σχεδίασαν και παρουσίασαν τις δικές τους σπουδές – απόψεις και συναισθήματα, σε θέματα παρόμοια με αυτά που απασχόλησαν μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Γιάννης Κεφαλληνός, ο Κώστας Γραμματόπουλος, ο Χρίστος Δαγκλής κ.ά.

Την διδακτική επίσκεψη σχεδίασαν και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γιάννης Ζωγάκης (Καλλιτεχνικών), Μπεκιάρη Καλλιόπη (Μουσικής) και Βρίγκα Παναγιώτα (Οικιακής Οικονομίας). Στην επίσκεψη συμμετείχε και η φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Μάγδα Φιλιπποπούλου, ασκούμενη στο σχολείο μας με επόπτη Πρακτικής Άσκησης τον καθηγητή Καλλιτεχνικών Γιάννη Ζωγάκη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sti-zitsa/