«

»

Απρ 10 2022

Πολιτιστική διαδρομή στο κέντρο της πόλης: Λαογραφικό Μουσείο “Κ. Φρόντζος” – Αρχοντικό Μίσιου

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης α) «Ανακυκλώνουμε Υλικά – Ανανεώνουμε Ιδέες» και β) «Κλιματική Αλλαγή», οι μαθητές/ήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη «Πολιτιστική διαδρομή στο κέντρο της πόλης: Λαογραφικό Μουσείο “Κ. Φρόντζος” – Αρχοντικό Μίσιου». Η ξενάγηση στους δύο εμβληματικούς χώρους για την ιστορική πορεία της πόλης, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, καθώς δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία διάσωσης και αξιοποίησης αντικειμένων του Ηπειρωτικού λαϊκού πολιτισμού, τη λειτουργία των κτηρίων, αλλά και σημαντικές πτυχές της αστικής ζωής και κοινωνίας των Ιωαννίνων.

Επιπλέον, αναδείχτηκε το γεγονός ότι ο γεωμορφολογικός παράγοντας και το κλίμα διαμόρφωσαν τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και την ψυχοσύνθεση του γιαννιώτικου πληθυσμού, ενώ παράλληλα η επαναχρησιμοποίηση των φυσικών υλικών και η παραδοσιακή εργονομία των οικιακών μονάδων αντανακλούν την αίσθηση του σεβασμού προς το περιβάλλον που ίσχυε διαχρονικά στην περιοχή μας.

Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου (Φιλόλογος), Χρήστος Πούλιος (Τεχνολόγος), Χριστίνα Παντούλα (Φυσικός), Μαρία Εξάρχου (Πληροφορικός) και ο Πασχάλης Πλιάτσιος (φοιτητής του Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/politistiki-diadromi-sto-kentro-tis-polis-laografiko-moyseio-quot-k-frontzos-quot-archontiko-misioy/