«

»

Φεβ 04 2020

Οι μαθητές ανακαλύπτουν «μικρόκοσμους» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4 είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, όπου επισκέφτηκαν την εικαστική έκθεση «Μικρόκοσμοι», στο πλαίσιο της διαθεματικότητας στα Εικαστικά, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά και τα Φιλολογικά μαθήματα. Στην έκθεση, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών, εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σχεδίου και εγκαταστάσεις 35 ηπειρώτες εικαστικοί, μεταξύ των οποίων και οι καθηγητές Καλλιτεχνικών του σχολείου μας, Ιωάννης Ζωγάκης και Δημήτρης Δημόπουλος.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία των έργων, εμπνεύστηκαν από το ύφος με το οποίο κάθε καλλιτέχνης μετουσίωσε ερεθίσματα από το περιβάλλον του και αποτύπωσαν σε φύλλα εργασίας στοιχεία της αισθητικής και της τεχνοτροπίας των σύγχρονων  καλλιτεχνημάτων. Παράλληλα, ανακάλυψαν στα εκθέματα την άμεση συσχέτιση τέχνης και γεωμετρίας σε καθαρά γεωμετρικά σχήματα ή στην αρμονία που δίνει στα έργα τέχνης και φιλοσοφίας η χρήση της «χρυσής τομής».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ιωάννης Ζωγάκης, Χρήστος Πούλιος, Ελένη Ζήκου, Μαρία Παπαγεωργίου.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/oi-mathites-anakalyptoyn-mikrokosmoys-sti-dimotiki-pinakothiki-ioanninon/