«

»

Απρ 18 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4 είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων και να ξεναγηθούν στους χώρους του από τον ίδιο τον δημιουργό. Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στον τρόπο κατασκευής των εκθεμάτων από «άχρηστα» ή ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και στην έμπνευσή του μέσα από τα προσωπικά του βιώματα. Στη συνέχεια, πρόθυμα απάντησε στη μίνι συνέντευξη που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας σχετικά με την αισθητική του και τη φροντίδα του τόσο για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και για την ανάδειξη της ηπειρώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διδακτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στο διαθεματικό πλαίσιο των μαθημάτων της Γλωσσικής Διδασκαλίας και της Πληροφορικής, καθώς και στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Agenda 2030: η δική μας διάσταση για τους 17 Στόχους» και «Η Εξέλιξη των Υπολογιστών: Από την Τυπογραφία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου, Μαρία Παπαγεωργίου, Πολυξένη Παππά, Ευτυχία Ράπτη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sto-moyseio-sygchronis-technis-quot-theodoros-papagiannis-quot/