«

»

Ιούν 29 2016

Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

«Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μου»

Οι μαθητές του τμήματος Β΄3 κατά το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μου» με την καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών (ΠΕ08), Γιάννη Ζωγάκη.
Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την πολιτιστική τους κληρονομιά, γνωρίζοντας Ηπειρώτες Εικαστικούς καλλιτέχνες και να προσεγγίσουν το έργο τους μέσα από δικές τους δημιουργίες. Με την ανακήρυξη του έτους 2016 από το υπουργείο πολιτισμού ως “έτος Γιάννη Μόραλη”, η έρευνά τους επικεντρώθηκε σε ένα αφιέρωμα προς τιμή του Ηπειρώτικης καταγωγής καλλιτέχνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας τους για τον αείμνηστο καλλιτέχνη, οι μαθητές επέλεξαν να δημιουργήσουν έργα με αφόρμηση το τελευταίο(2007) έργο του Γιάννη Μόραλη “Περίσκεψη”, όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια μορφή με το ένα χέρι στο μέτωπο και το άλλο στη θέση της καρδιάς. Έτσι σε ένα διάλογο με το έργο του Μόραλη, οι μαθητές παρουσίασαν ομαδικές και ατομικές συνθέσεις με μια μορφή σκυμμένη πάνω από ένα βιβλίο, συμβολίζοντας την καθημερινότητα κάθε μαθητή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/eikastikes-anafores-se-kallitechnes-toy-topoy-moy/