«

»

Ιούν 29 2016

Ένα καλύτερο διαδίκτυο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 «ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Το σχολικό έτος 2015-16, το τμήμα Β1 υλοποίησε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο “Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο” υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μαρίας Εξάρχου, Βασιλικής Τόκη και Λευκοθέας Νόννη.

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ερευνήσουν, να προβληματιστούν και τελικά να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να γνωρίσουν τρόπους για την ασφαλή πλοήγησή τους σε αυτό, αλλά και να αποκτήσουν σωστές συμπεριφορές και στάσεις κατά τη σύνδεσή τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι μαθητές αφού διερεύνησαν το θέμα, εμπνεύστηκαν από αυτό και ζωγράφισαν αφίσες,  kaliterodiadiktio11jpgkaliterodiadiktio2

έγραψαν ποιήματα, με κάποια από τα οποία συμμετείχαμε στις Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet) για φέτος, εκπόνησαν παρουσιάσεις και  δημιούργησαν ένα πρωτότυπο βίντεο, στο οποίο έχουν κάνει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστούν οι ίδιοι, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος. Με αυτό το  βίντεο συμμετείχαμε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων στις 7-8 Απριλίου 2016.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο των μαθητών παρακάτω:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ena-kalitero-diadiktio/