«

»

Ιούν 06 2014

Ηπειρώτες στη Βενετία

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (16ος-19ος αι.)»

Κατά το σχ. έτος 2013-14 οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ3 υλοποίησαν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Ηπειρώτες στη Βενετία (16ος -19ος αι.)».

Οι συμμετέχοντες μαθητές διερεύνησαν τη δράση των αποδήμων Ηπειρωτών στη Βενετία και τη συνεισφορά τους στην ανύψωση του πνευματικού και υλικού επιπέδου των υπόδουλων στους Οθωμανούς Τούρκους συμπατριωτών τους. Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Βενετία στις αρχές Απριλίου, ενημερώθηκαν από το Δ/ντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας για τη συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ελληνική ιστορία και είδαν τα τεκμήρια της ηπειρωτικής παρουσίας στη Βενετία.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές της μεθόδου project και της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας. Οι μαθητές αξιοποίησαν τις δυνατότητες της διαδικτυακής εξεύρεσης πληροφορίας, ασκήθηκαν στη συνεργατική παραγωγή κειμένου, παρήγαγαν κείμενα, παρουσιάσεις και άλλο πολυμεσικό υλικό, τα οποία  παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν  στην τάξη.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Βασίλειος Κολιός

Δείτε τις εργασίες των μαθητών (και στο ιστολόγιο του σχολείου Μαθητών Έργα):

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ipirotesvenetia/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.