«

»

Μάι 12 2017

Βραβείο στο σχολείο μας για τη συμμετοχή των Εικαστικών στις «Οδύσσειες»

Βραβείο συμμετοχής στο σχολείο μας για έργα ΕικαστικώνΒραβείο συμμετοχής απονεμήθηκε στο σχολείο μας για τη συμμετοχή μας με μαθητικά έργα Εικαστικών στην έκθεση «Σύγχρονες Οδύσσειες» από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων.

Στην έκθεση συμμετείχαμε με την ομαδική σύνθεση «νόστος», που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών οι: Παππά Νικολίτσα, Πλέουρα Μαριάμ, Πλιακοπάνου Αλεξάνδρα, Προκόπη Υακίνθη, Συλάκος Κωνσταντίνος, Τέλλης Γιώργος, Τζίμα Χριστίνα, Χολέβα Ελένη. Επιλέξαμε το έργο “νόστος“, γιατί αντικατοπτρίζει το σημερινό γίγνεσθαι και καθώς βραβεύθηκε με Ευρωπαϊκό και με Εθνικό βραβείο για τη συμμετοχή του στο 3ο μέρος της τριλογίας του eTwinning project “Ulysse 2016: Je reviendrai!” Τη μαθητική έκθεση εικαστικών, όπου συμμετείχαν 9 καθηγητές ΠΕ08 (Εικαστικών) με έργα των μαθητών τους από τα 16 σχολεία όπου διδάσκουν, διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους σχολικούς Συμβούλους Ι. Αναγνώστου (ΠΕ02) και Μ. Σταματοπούλου (ΠΕ08).

Δυο λόγια για το έργο “Ulysse 2014-2016” : Στην πολυβραβευμένη διαθεματική τριλογία που αναπτύχθηκε στο σχολείο μας από το 2014 έως το 2016 με αφόρμηση την ομηρική Οδύσσεια, οι μαθητές μας προσέγγισαν εικαστικά το διαθεματικό γαλλόφωνο eTwinning project “L’ Odyssée du twinspace”. Τα έργα μας και το συνολικό πρότζεκτ βραβεύθηκαν με Ευρωπαϊκό Βραβείο από τη Γαλλική επιτροπή αλλά και με πολλά ακόμη Ευρωπαϊκά και Εθνικά βραβεία ποιότητας. Στο πρότζεκτ συμμετείχαν σχολεία από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Τυνησία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.ά. (Ιδρυτές του διαθεματικού eTwinning πρότζεκτ: Χαρτζάβαλου Ελένη, Vayssié Eric)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/vravio-sto-scholio-mas-gia-ti-simmetochi-ton-ikastikon-stis-odissies/