«

»

Δεκ 11 2013

Βραβείο & Έπαινος για το Πρόγραμμα Virtual e-class (2012-3)

Βραβείο και Έπαινος Αριστείας και Καινοτομίας 2013 στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το πρόγραμμα Virtual e-class.

Το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων» (Virtual e-class / VeC) υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2012-13 με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή από ό,τι είχε την πρώτη χρονιά εφαρμογής του (2011-12). Συμμετείχαν 24 τάξεις από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας και αντίστοιχος αριθμός τάξεων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία).

Τα προϊόντα της συνεργασίας των μαθητών από την Ελλάδα με μαθητές από άλλες χώρες αξιολογήθηκαν, όπως και πέρυσι, από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Έρευνας Ξένων Γλωσσών και Αξιολόγησης Γλωσσομάθειας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βάση τα κριτήρια που αφορούν την υψηλή συμβατότητα με τους στόχους του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Συνεργασίας Ξενόγλωσσων Τάξεων και την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους οι μαθητές/-τριες αξιοποιούν την ξένη γλώσσα, ως εργαλείο για τη ανάπτυξη διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

 
Το 3ο Βραβείο τάξης απονέμεται στην (περσινή) Α’ τάξη του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, οι μαθητές της οποίας σε συνεργασία με αντίστοιχη τάξη του Gimnazjum nr 1 w Zlocieniec στην Πολωνία και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γερμανικής κ.κ. Ελένης Γκαδρή και Katarzyna Hejlasz επεξεργάσθηκαν και παρουσίασαν στα Γερμανικά το θέμα: «DIE MUSIK – DIE WÖRTER DIE UNS VERBINDET» (Οι μουσικές και λέξεις που μας ενώνουν).
 
vraveio1

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της φετινής Β τάξης:
1. Βάββα Μαρία
2. Βέλλιο Αγγελο
3. Βεζύρη Σπύρο
4. Γερασιμίδη Χρυσούλα
5. Γεωργούλα Πέτρο
6. Γκαραμέτση Αθηνά
7. Ζάψα Ιωάννη
8. Καραπέδη Ανδρέα
9. Λάζο Ευάγγελο

που συμμετείχαν με όρεξη, χαρά και επιμέλεια στο πρόγραμμα.
 
Ο Α΄ έπαινος σχολείου απονέμεται στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση της κ. Ζαβιτσάνου Ερασμίας, γιατί υλοποίησε συνεργασίες με διαφορετικές τάξεις, σε διαφορετικές γλώσσες. Συγκεκριμένα το σχολείο μας συμμετείχε στο VeC με τέσσερα (4) τμήματα, από τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄, που εκπόνησαν προϊόντα στην αγγλική, τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα. Με τον τρόπο αυτό, παρακίνησε μεγάλο αριθμό μαθητών να χρησιμοποιήσουν τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, τους βοήθησε να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και ανέδειξε βασικές αρχές του προγράμματος.
 
epainos1
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/virtualeclassgerman/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.