«

»

Δεκ 11 2013

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών του σχολείου από ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ & το ΙΕΠ

Στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του σχολείου από το ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ΙΕΠ, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα είχε 7 θεματικούς κύκλους και έγιναν 1089 αιτήσεις σχολείων. Για τον 7ο θεματικό κύκλο με θέμα «Εισαγωγή στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση» είχαν δηλώσει συμμετοχή 401 σχολεία και επιλέχθηκαν τελικά 16 από όλη τη χώρα (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, δημόσια και ιδιωτικά), μεταξύ των οποίων και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Η ενδοσχολική επιμόρφωση του προγράμματος είχε βιωματικό χαρακτήρα, βασίστηκε στη συνδυασμένη μάθηση (blended learning) και είχε διάρκεια συνολικά 35 ώρες, εκ των οποίων 25 ώρες ήταν δια ζώσης και 10 ώρες εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος, ένα μέρος των εκπαιδευτικών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιμόρφωση (συνεπής παρουσία και εκπόνηση πρακτικής άσκησης / εργασίας), θα μετέχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε Ίδρυμα Εκπαίδευσης του εξωτερικού (Φινλανδία).

Στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 29/11/2013 και ολοκληρώθηκε στις 7/12/2013, συμμετείχαν η Διευθύντρια και 23 εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Το σεμινάριο αυτό είχε στόχο:

  • Αφενός τη σταδιακή ανάπτυξη κουλτούρας που προωθεί και αναδεικνύει καινοτόμες ιδέες των εκπαιδευτικών και ευνοεί την αποτελεσματική εισαγωγή, διαχείριση και αξιοποίηση της καινοτομίας στη σχολική μονάδα.
  • Αφετέρου να παρουσιάσει με εύληπτο και πρακτικό τρόπο καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις και προγράμματα, που υιοθετούν και προάγουν τα Προγράμματα Σπουδών στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ζωσιμαίας

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/epimorfosikanepgsee/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.