«

»

Μάι 05 2018

Δημιουργίες από το μάθημα των Εικαστικών στην ομαδική μαθητική έκθεση ΠΟΛ(Ε)ΙΣ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τα χαρακτικά έργα που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Γιάννη Ζωγάκη και τη βοήθεια της κ. Μάγδας Φιλιπποπούλου, ασκούμενης φοιτήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα ΕΤΕΤ), παρουσιάζονται στην ομαδική μαθητική εικαστική έκθεση «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ.

Στην ομαδική μαθητική έκθεση επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται από το σχολείο μας 54 μαθητικά έργα χαρακτικής, τα οποία ξεχωρίζουν για τη σχεδιαστικά πρωτότυπη και προσωπική προσέγγιση του θέματος, τη συνολική συνθετική απόδοση και τη σχετική τεχνική αρτιότητα.

Η καλλιτεχνική δράση με θέμα «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Εικαστικών μαθημάτων κλάδου ΠΕ08 της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017-2018.

Η έκθεση με τα έργα των μαθητών μας, αλλά και μαθητών άλλων σχολείων, φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο κάστρο Ιωαννίνων από τις 3 έως 20 Μαΐου 2018 και σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε. Ώρες επίσκεψης 10:00 – 18:00 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας για τη συνεργασία, την ευκαιρία για διασύνδεση του σχολείου μας με φορείς πολιτισμού και την προβολή των έργων των μαθητών μας στην τοπική κοινωνία με τη φιλοξενία της έκθεσης.

Η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΠΙΟΠ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/dimioyrgies-apo-to-mathima-ton-eikastikon-stin-omadiki-mathitiki-ekthesi-pol-e-is-sto-moyseio-argyrotechnias/