«

»

Απρ 04 2018

Βιωματικό εργαστήριο μαθητών με τη συγγραφέα Ευρυδίκη Μαντέλη

Ένα βιωματικό εργαστήριο υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο σχολείο μας και στο πλαίσιο τόσο του μαθήματος Αρχαία Ελληνική Γραμματεία από μετάφραση όσο και της διαθεματικότητας με το μάθημα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Η Γιαννιώτισσα συγγραφέας και εκδότρια διαδικτυακού περιοδικού Ευρυδίκη Μαντέλη με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας για συμμετοχή της στο εργαστήριο με τους μαθητές του Γ3 τμήματος. Με αφόρμηση τη χαρισματική ευριπίδεια ηρωίδα Ελένη οι μαθητές αποκωδικοποίησαν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κόμικς, αλλά και διαδικτυακά δεδομένα για τον κοινωνικό ρόλο που τα δύο φύλα «ενδύονται» – συνειδητά ή όχι – στο πέρασμα του χρόνου.

Η συνεργασία υπήρξε γόνιμη και δημιουργική, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να επιθυμούν τη συνέχισή της σε άλλο ένα ανάλογο βιωματικό και διαδραστικό εργαστήριο, προκειμένου να δημιουργήσουν και το δικό τους κόμικς με εργαλεία Web2.0. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κυρία Μαντέλη για την ενθουσιώδη συμβολή της στο έργο μας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου – Ευτυχία Ράπτη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/viomatiko-ergastirio-mathiton-me-ti-syggrafea-eyrydiki-manteli/