«

»

Φεβ 10 2015

Πρόγραμμα eTwinning Γαλλικών: «Ulysse 2015: la toile de Pénélope»

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15, στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών, οι γαλλόφωνοι μαθητές του Β1 και του Α1 συμμετέχουν σε ένα διαθεματικό έργο eTwinning με τίτλο «Ulysse 2015: la toile de Pénélope»  / «Οδυσσέας 2015: ο ιστός της Πηνελόπης». Συνιδρυτής του έργου είναι το σχολείο A. Perbosc της πόλης Lafrançaise της Γαλλίας και συμμετέχουν σχολεία από: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τυνησία. Οι μαθητές θα εμπνευστούν από την Οδύσσεια και θα δημιουργήσουν με τους εταίρους τους μια συνεργατική ιστορία με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια Γαλλικών. Το πρόγραμμα επίσης στο σχολείο μας επεκτείνεται διαθεματικά: εκπαιδευτικοί και άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας, η κ. Ελένη Ζήκου, η κ. Παναγιώτα Παππά (Αρχαία ελληνικά από μετάφραση), ο κ. Γιάννης Ζωγάκης (Εικαστικά), η κ. Μαρία Εξάρχου και η κ. Βασιλική Τόκη (Πληροφορική) συμμετέχουν στο έργο. Το έργο επίσης στοχεύει στην αναγνώριση, κατανόηση και αντιμετώπιση των κινδύνων του διαδικτύου. Οι μαθητές μέσω του έργου θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 10/02/2015. Στο τέλος της χρονιάς, η συνεργατική ιστορία θα δημοσιευθεί σε ένα ψηφιακό βιβλίο / e-book.

Δείτε τον δημόσιο χώρο του έργου (twinspace) εδώ. Το blog που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του έργου εδώ. Το blog που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές του Β1 με την στήριξη της καθηγήτριάς τους Μαρίας Εξάρχου στο μάθημα της Πληροφορικής εδώ.

Oι συνεργατικές ιστορίες των μαθητών όλων των σχολείων δημοσιεύθηκαν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/gallofono-etwinning-2014-15-ulysse-2015-la-toile-de-penelope/