«

»

Ιούν 23 2017

Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»

Η κάθε φωτογραφία είναι μια ανάμνηση που μένει στο χρόνο. Μια ανάμνηση που αντανακλά τις στιγμές που ζήσαμε και τα μέρη που επισκεφθήκαμε.

Γι’ αυτό κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 οι μαθητές του Α’4 αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι και να βγάλουν τις δικές τους αναμνηστικές φωτογραφίες. Μιας και ο καθένας τους ήθελε να ταξιδέψει σε διαφορετικό προορισμό, το ταξίδι τους μετατράπηκε σε ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία. Και έτσι κάπως προέκυψε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία», με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Ευτυχίας Ράπτη, ΠΕ19 και Αχιλλέα Γκόκη, ΠΕ19.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η κατανόηση γύρω από το θέμα του εικονικού ταξιδιού, η εμπέδωση της σημασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η παρατήρηση, ο προβληματισμός, ο πειραματισμός, αλλά και η διασκέδαση με τη δημιουργία των δικών μας φωτογραφιών σε ένα μέρος που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ταξιδέψει.

Στις βαλίτσες μας εκτός από το movie maker, με το οποίο φτιάξαμε το βίντεο για να δείτε και εσείς το ταξίδι μας, πήραμε και το gimp για να επέμβουμε λίγο στο τελικό αποτέλεσμα. Μαζί μας πήραμε και έναν πασίγνωστο λαϊκό ήρωα, πανέξυπνο τύπο, μόνιμα φτωχό και σαρκαστή των πάντων, που είναι ξυπόλυτος και μένει απέναντι από το παλάτι του Βεζίρη και φυσικά δεν είναι άλλος από τον Καραγκιόζη.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και τη Βιβλιοθήκη / Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συμμετείχαμε με το ψηφιακό έργο-βίντεο στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 27-28 Απριλίου 2017.

Το συνολικό αποτέλεσμα της εργασίας μας μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο και φυσικά…

Καλό μας ταξίδι, στο άγνωστο με βάρκα τη φωτογραφία!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/taxidi-sto-agnosto-me-varka-ti-fotografia/