«

»

Μαρ 30 2018

Διδακτική επίσκεψη στην καινοτόμο εταιρεία NIKI Digital Engineering

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α4 του σχολείου μας συμμετείχαν σε διδακτική επίσκεψη στην καινοτόμο εταιρεία NIKI Digital Engineering, στο Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διάρκειά της, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη και τις δομές της εταιρείας, καθώς και να ενημερωθούν για τα επιτεύγματά τους στο πεδίο της επιστημονικής τεχνολογίας και, συγκεκριμένα, του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, της Ενέργειας, της Βιοϊατρικής και των Νέων Τεχνολογιών. Κατά τη συζήτηση, εκφράστηκαν απόψεις για τη χρήση της τεχνολογίας από τον άνθρωπο διαχρονικά μέχρι και τις σύγχρονες πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο το καλό της ανθρωπότητας. Ακολούθησε μίνι δεξίωση σε οικείο και ευχάριστο κλίμα και φωτογράφιση στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου.

Η διδακτική επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, εντάσσεται στο πλαίσιο α) του εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας «Παιδιά, ας δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα του σχολείου μας», β) της διαθεματικότητας των μαθημάτων Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και γ) των Ομίλων Πληροφορικής – Μαθαίνω να Προγραμματίζω και Φιλαναγνωσίας.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Κρανάς Βασίλειος, Ζήκου Ελένη, Παπαγεωργίου Μαρία, Ράπτη Ευτυχία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-stin-kainotomo-etaireia-niki-digital-engineering/