«

»

Μαρ 15 2022

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, οι μαθητές του Α4, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα live streaming Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) στις 10 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα, οι μαθητές, μέσω του διαδικτυακού αυτού Προγράμματος, γνώρισαν τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας, παρακολουθώντας πέντε από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. να τα παρουσιάζουν, να μιλούν γι’ αυτά και να εκτελούν ένα αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο.

Το Πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικά κομμάτια/αποσπάσματα των Ferenc Farkas,  Franz Joseph Haydn,  Denes Agay, Claude Debussy και Γεωργίου Καρακάση, ενώ στο τέλος οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα μουσικά όργανα που παρουσιάστηκαν, αλλά και με το επάγγελμα του μουσικού γενικότερα.

Το συγκεκριμένο live streaming Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων «Γνωρίζοντας τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας», που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τα μουσικά όργανα μιας τέτοιας Ορχήστρας. Στη δράση αυτή, της 10ης Μαρτίου 2022, συμμετείχαν συνολικά 10.500 μαθητές 254 Δημοτικών Σχολείων και 7.000 μαθητές 124 Γυμνασίων, οι οποίοι «συνδέθηκαν»  ταυτόχρονα «ζωντανά» από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό το αξιόλογο αυτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, υπέβαλαν εύστοχες ερωτήσεις στους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. και ένιωσαν ιδιαίτερη χαρά που υπήρξαν μέλη αυτής της μεγάλης διαδικτυακής μουσικής παρέας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των παιδιών, ήταν σίγουρα μία υπέροχη εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλλιόπη Μπεκιάρη.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/i-kratiki-orchistra-thessalonikis-k-o-th-sto-protypo-gymnasio-zosimaias-scholis/