«

»

Δεκ 20 2017

«Η παρέα του νερού στη Λίμνη του Ζηρού» για τους μαθητές του Erasmus+

Ο καλύτερος τρόπος για την υλοποίηση των στόχων της Agenda 2030 (Στόχος 6: «Καθαρό Νερό και Αποχέτευση», Στόχος 15: «Ζωή στη Στεριά» και Στόχος 17: «Συνεργασία για τους Στόχους») ήταν να επισκεφτούμε τον υγροβιότοπο σπάνιας ομορφιάς και μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος της Λίμνης Ζηρού. Έτσι, στις 19 Δεκεμβρίου οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ “Agenda 2030: That’s our challenge!” από το σχολείο μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η παρέα του νερού στη Λίμνη του Ζηρού» του ΚΠΕ Φιλιππιάδας και γνώρισαν από κοντά το οικοσύστημα της λίμνης Ζηρού, καθώς και τις φυσικές και χημικές ιδιότητες του νερού, τον βιολογικό του ρόλο και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση και την κακή διαχείρισή του.
Το πρόγραμμα συνδύαζε όλα τα στοιχεία που αφορούν τη μελέτη του νερού μέσα από βιωματική προσέγγιση, καθώς υπήρξε άμεση πρόσβαση στη λίμνη και το παραλίμνιο οικοσύστημα και πραγματοποιήθηκε παρατήρηση, έρευνα και δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση των υπευθύνων έγιναν μετρήσεις από τους ίδιους τους μαθητές σε φυσικοχημικές παραμέτρους του νερού της λίμνης, όπως pH, νιτρώδη, νιτρικά, φωσφορικά, αμμωνιακά, θερμοκρασία και διαλυμένο οξυγόνο.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και τη διαμόρφωση αξιών και συμπεριφορών των μαθητών απέναντι στο περιβάλλον.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/i-parea-tou-nerou-sti-limni-tou-zirou-gia-tous-mathites-tou-erasmus/