«

»

Μαρ 18 2022

Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων «Επαναπατρισμός» – Διδακτική επίσκεψη

Τη Δευτέρα 14  Μαρτίου 2022, οι μαθητές του Γ4 του σχολείου μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «1821: Σελίδες Διχόνοιας», επισκέφτηκαν την έκθεση «Επαναπατρισμός. 200 χρόνια Ελληνική Τέχνη» που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 109ων Ελευθερίων της πόλης των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει 50 περίπου έργα από τη συλλογή του Δημήτρη Φατούρου και της Άννας Αλμπουκέρκ.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά που καλύπτουν διακόσια περίπου χρόνια νεοελληνικής τέχνης και να γνωρίσουν τις επιρροές που δέχτηκαν οι δημιουργοί τους. Τόσο τα έργα της Σχολής του Μονάχου όσο και αυτά που παραπέμπουν σε μια περισσότερο σύγχρονη προσέγγιση της ανθρώπινης εμπειρίας, όπως το έργο του Στήβεν Αντωνάκου, αποτέλεσαν σημαντικά γνωστικά ερεθίσματα. Η κ. Νίκη Καλογεροπούλου απάντησε πρόθυμα σε όλα τους τα ερωτήματα. Την ευχαριστούμε πολύ!

 Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Πούλιος, Βασιλική Ραμπαούνη, Καλλιόπη Μπεκιάρη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/dimotiki-pinakothiki-ioanninon-epanapatrismos-didaktiki-episkepsi/