«

»

Απρ 08 2012

Επίσκεψη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό

Την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης μας (ΔΕΠΕΙ) στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής (καθηγήτρια: κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη) της Πιλοτικής Εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Γυμνάσιο, για τους μαθητές του Α3 του σχολείου μας (24 μαθητές).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ήταν το εξής:

  1. Επίσκεψη των μαθητών στα studio του ραδιοφωνικού σταθμού.
  2. Ενημέρωση για το πώς εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός από τους τεχνικούς.
  3. Ενημέρωση για τις εκπομπές λόγου από τους δημοσιογράφους του σταθμού.
  4. Ενημέρωση για τις μουσικές παραγωγές από τον υπεύθυνο ροής προγράμματος.
  5. Διαλογική συζήτηση και ενημέρωση από τους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων του σταθμού.

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν live τις εκπομπές του κ. Μπισιέλα και της κ. Μιχέλη, η οποία μάλιστα κάλεσε τα παιδιά στο studio και μίλησε μαζί τους (για το σχολείο, τα μαθήματα που τους αρέσουν κ.τ.λ.).

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε από τις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις που απηύθυναν στους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων του ραδιοφωνικού σταθμού.

 

Τα παιδιά στο studio  (Απόσπασμα Ραδιοφωνικής Εκπομπής)

 

 

Οι εντυπώσεις των μαθητών

Η επίσκεψη μας στο ραδιοφωνικό σταθμό ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το ότι μιλήσαμε “ζωντανά” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, βγήκαμε δηλαδή «στον αέρα». Επίσης μου άρεσαν πολύ τα συστήματα ήχου, που ήταν πολύπλοκα, μα ταυτόχρονα και εκπληκτικά. Αυτή η επίσκεψη μπορεί να μας ωθήσει μελλοντικά να ακολουθήσουμε αυτό το επάγγελμα.

Κατερίνα

Στο ραδιοφωνικό σταθμό με εντυπωσίασε η άνεση με την οποία μιλούσαν «στον αέρα» οι παραγωγοί του ραδιοφώνου, καθώς και τα εξελιγμένα συστήματα που χρησιμοποιούσαν.

Βασιλεία

Το να επισκεφτούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό ήταν μια ωραία ιδέα της καθηγήτριας μας, της κ. Μπεκιάρη, διότι είδαμε από κοντά το πώς δουλεύουν εκεί. Μου άρεσαν πολύ τα pick up καθώς και το πώς διαμόρφωναν τον ήχο οι χειριστές της κονσόλας.

Αχιλλέας

Μου άρεσε πολύ όταν μια από τις δημοσιογράφους του σταθμού κάλεσε παιδιά στο studio για συνέντευξη. Ήταν μια πολύ καλή ιδέα, με την οποία νιώσαμε σαν αληθινοί παρουσιαστές του ραδιοφώνου.

Όλγα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό με εντυπωσίασαν η εξαιρετική ηχομόνωση των studio και ο αρκετά μεγάλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν.

Μιχάλης

Η επίσκεψη μας στο ραδιοφωνικό σταθμό αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη. Όλοι μας είδαμε κάτι που δεν είχαμε ποτέ ξαναδεί και μάθαμε κάτι παραπάνω για ένα από τα πιο σημαντικά μέσα ενημέρωσης, το ραδιόφωνο.

Λουκία

Αυτό που μου άρεσε κατά την επίσκεψη μας στον ραδιοφωνικό σταθμό ήταν η πολύ καλή οργάνωση που είχαν και το υλικό των studio για καλή ηχομόνωση. Σίγουρα όταν μεγαλώσω θα ήθελα πολύ να γίνω ρεπόρτερ.

Μαρία

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/radiostation/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.