«

»

Απρ 03 2012

Vitual e-class στα Γερμανικά, 2011-12

Τη σχολική χρονιά 2011-12 το Κέντρο Έρευνας για την Αγγλική Γλώσσα (RCEL) του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεργάζεται με το Π.Ι. και το Ι.Ε.Π. για την πιλοτική εφαρμογή του ΕΠΣ-ΞΓ και τη συνακόλουθη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στον νέο τους ρόλο ως σχεδιαστές, διερευνητές της μάθησης και δημιουργοί καινοτόμων υλικών και περιβαλλόντων. Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ΕΠΣ-ΞΓ εκπόνησαν το πρόγραμμα με τίτλο Virtual e-Class, δηλ. καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα εικονικής εκπαιδευτικής συνεργασίας τάξεων.

Η τάξη Β4 του σχολείου μας συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, έχοντας αναπτύξει συνεργασία με σχολείο της Κωνσταντινούπολης. Επέλεξε τη θεματική ενότητα «Ας γιατρέψουμε τον κόσμο! Αθλητισμός χωρίς σύνορα», όπου οι μαθητές/μαθήτριες της αντίστοιχης τάξης στην Κωνσταντινούπολη μελετούν την ίδια ξένη γλώσσα με μας, δηλαδή τα Γερμανικά. Στόχος είναι οι  μαθητές/μαθήτριες να κατανοούν και να παράγουν γραπτό και προφορικό λόγο στα Γερμανικά, αναφορικά με την αντίστοιχη κοινωνικο-πολιτισμική πραγματικότητα και να αναπτύξουν διαπολιτισμική επίγνωση. Για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας δημιουργήσαμε ένα μπλογκ: http://virtualeclassprojectgr.wordpress.com/

 

Η ομάδα μαθητών:

Τάξη Β4 (γερμανικών): Λάζαρος Κωλέτσης, Δημήτρης Μπούκας, Ευρυσθένης Παναγιωτίδης, Ειρήνη Παπαευθυμίου, Λαμπρινή Πλιάκου, Γεώργιος Ράπτης, Ηρώ Σιόντη, Θεοχάρης Στύλιος, Ιωάννα Σωτηροπούλου, Ουρανία Τζιοβάρα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκαδρή

german7

 

pyrros

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/virtualclassgerman/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.