«

»

Νοέ 16 2017

Διδακτική επίσκεψη στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη

Στις 15-11-2017 στο πλαίσιο του μαθήματος “Τεχνολογία Πληροφορίας και Επικοινωνιών” οι μαθητές του τμήματος Α3 με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους Μ. Εξάρχου και Ε. Ράπτη πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τις πινακίδες της Γραμμικής γραφής στα tablets».

Στην επίσκεψη αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου, από τις πήλινες πινακίδες της Προϊστορίας στις σύγχρονες πινακίδες tablets.

Παράλληλα με βιωματικό τρόπο, μέσω των αντικειμένων που διαθέτει το Εργαστήριο Συντήρησης της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης ξετυλίχτηκαν οι πτυχές από τις απαρχές του βιβλίου (χειρόγραφου και έντυπου) και τελικά συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sti-zosimea-dimosia-kentriki-istoriki-vivliothiki/