«

»

Νοέ 20 2017

Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ «Agenda 2030: That’s our challenge!» και συγκεκριμένα του Στόχου 6: «Καθαρό νερό» και του Στόχου 4: «Ποιοτική εκπαίδευση», πραγματοποιήθηκε τη 17η Νοεμβρίου 2017 ενημερωτική συνάντηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με τους μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα. Στελέχη του φορέα ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία του οικοσυστήματος της λίμνης, καθώς και για τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες-παρεμβάσεις και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκαλούνται. Στο τέλος όλοι μαζί πήραν μέρος σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Στόχος μας ήταν οι μαθητές αρχικά να ευαισθητοποιηθούν και να εμπλακούν βιωματικά, προκειμένου να ενσωματώσουν τις γνώσεις τους σε ανάλογα σχολικά μαθήματα, project ή περιβαλλοντικά προγράμματα και συνακόλουθα να κινητοποιήσουν τη σχολική κοινότητα ως προς τη θεματική και τις δράσεις του πολύπλευρου προγράμματος που εκπονούν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/o-foreas-diachirisis-tis-limnis-pamvotidas-sto-scholio-mas/