«

»

Οκτ 20 2015

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Από τις πινακίδες της γραμμικής γραφής στα tablets

Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη συνοδεία των φιλολόγων του σχολείου πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τις πινακίδες της γραμμικής γραφής στα tablets. Ένα ταξίδι στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου», που διοργανώνει η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη το τμήμα Α΄3 στις 8/10 (συνοδοί: Α. Μπουκουβάλα και Β. Ραμπαούνη), το τμήμα Α΄1 στις 9/10 (συνοδοί: Β. Κολιός, Μ. Πετρίδου), το Α΄2 στις 13/10 (συνοδοί: Β. Κολιός, Π. Παππά) και το Α΄4 στις 15/10 (συνοδοί: Κ. Βακατσάς, Ε. Ζήκου).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία της γραφής και του βιβλίου και ταξίδεψαν νοερά σε διάφορους τόπους και πολιτισμούς, από την αρχαία Μεσοποταμία μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης περιεργάστηκαν διάφορα υλικά και μέσα γραφής και ξεναγήθηκαν από τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης σε έκθεση με εκμαγεία πήλινων πινακίδων. Τέλος, ενημερώθηκαν για την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τη σχέση της με τους αδελφούς Ζωσιμάδες, ενώ μετείχαν και σε ένα βιωματικό εργαστήριο όπου, σαν μικροί ερευνητές, προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν κείμενα της ιερογλυφικής γραφής.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/simmetochi-sto-ekpedeftiko-programma-apo-tis-pinakides-tis-grammikis-grafis-sta-tablets/