«

»

Ιούν 25 2018

Βραβείο για τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας από το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη

Η συμμετοχή του Ομίλου Φιλαναγνωσίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιβλιοεργαστήριο: το βιβλίο, ένας φίλος που επιλέγω» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ολοκληρώθηκε για το έτος 2017-2018 με βράβευση. Η εισηγήτρια του προγράμματος, κ. Άννα Κατρά-Πυλαρινού, και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, κ.κ. Κλεοπάτρα Κυρτάτα και Παναγιώτα Δεδετζή, απένειμαν στο σχολείο μας το βραβείο για τα Γυμνάσια, αξιολογώντας την έμπνευση και τη δημιουργική εμπλοκή των μαθητών μας στη λογοτεχνία, τις τέχνες γενικότερα και την εναλλακτική μάθηση.

Οι αναγνώστες-μαθητές μας μελέτησαν στη διάρκεια της χρονιάς το λογοτεχνικό βιβλίο του Neil Gaiman «Το σπίτι στην ομίχλη», που είχαν επιλέξει από τον προτεινόμενο κατάλογο. Με την επίβλεψη των συντονιστριών του Ομίλου, Ελένης Ζήκου και Μαρίας Πετρίδου, ανέδειξαν πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες και υλοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες, που διακρίνονταν για την ιδιαίτερη δημιουργική τους πνοή. Η αναγνωστική εμπειρία και οι εργασίες τους παρουσιάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 4 Μαΐου (πληροφορίες υπάρχουν στο ιστολόγιο του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και εδώ).

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Ομίλου Φιλαναγνωσίας!

Από το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη, εκτός από το εγκάρδιο συγχαρητήριο μήνυμα των υπευθύνων του προγράμματος και τα ατομικά βραβεία των μαθητών, λάβαμε επίσης δύο καλαίσθητους τόμους για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη που συνέδραμε τον Όμιλό μας στο περιπετειώδες ταξίδι του στη λογοτεχνία του φανταστικού. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την εισηγήτρια κ. Άννα Κατρά-Πυλαρινού, καθώς και την υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Κλεοπάτρα Κυρτάτα.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/vraveio-gia-ton-omilo-filanagnosias-apo-to-idryma-aik-laskaridi/