«

»

Οκτ 31 2019

Συμμετοχή στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning (Κάννες 2019)

Μετά τη βράβευση του σχολείου μας με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων (ηλικιακή ομάδα 12-15), για το έργο «Xray-Bluray: from Marie Curie to Mariah Carey», η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή της σε αυτό, προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning.

Το συνέδριο, με θέμα τη «Δημοκρατική Συμμετοχή στην Εκπαίδευση»/ «Democratic Participation in Education», πραγματοποιήθηκε στις Κάννες της Γαλλίας στις 24-26 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή 600 περίπου εκπαιδευτικών από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Επί ένα τριήμερο οι σύνεδροι παρακολούθησαν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εργαστήρια για την προαγωγή της δημοκρατίας και της συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών στη λήψη των αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχτηκε η συμβολή του eTwinning στην προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής στα σχολεία, στην ανάπτυξη αξιών, στάσεων ζωής, γνώσεων και κριτικής κατανόησης που θα επιτρέψει στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στη δημοκρατική ζωή. Επίσης, τονίστηκε η βοήθεια και η υποστήριξη που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους να εκπαιδεύσουν τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/symmetochi-sto-etisio-paneyropaiko-synedrio-etwinning-kannes-2019/