«

»

Οκτ 02 2015

Εκπροσώπηση του Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο για καθηγητές φυσικών επιστημών στο Montpellier

Μετά τη βράβευση του σχολείου μας με το ευρωπαϊκό βραβείο “eTwinning, κατηγορία γαλλική γλώσσα” για το έργο “Ulysse 2014: l’ Odyssée du TwinSpace”, η καθηγήτρια βιολογίας Ιωάννα Νείλα, ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή της σε αυτό, προσκλήθηκε σε σεμινάριο για καθηγητές φυσικών επιστημών στο Montpellier στη νότιο Γαλλία, στις 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Το eTwinning Contact Seminar πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα με τη συμμετοχή 31 συνολικά καθηγητών από σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Κύριος στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξεύρεση εταίρων με σκοπό την έναρξη νέων προγραμμάτων eTwinning μεταξύ σχολείων από διαφορετικές χώρες.

Η κ. Νείλα ίδρυσε δυο νέα έργα eTwinning, όπου στο μεν ένα το Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. συνεργάζεται με σχολείο της Γαλλίας, στο δε άλλο με σχολείο της Ιταλίας. Στα πλαίσια, λοιπόν, του μαθήματος της βιολογίας της Γ’ τάξης οι μαθητές μας, με διαδικτυακή επικοινωνία και ανταλλαγές εκπαιδευτικού υλικού στην αγγλική γλώσσα με συνομήλικους από τις δυο άλλες χώρες, θα αποκομίσουν όχι μόνο γνωστικά αλλά και διαπολιτισμικά οφέλη με τη διεύρυνση των οριζόντων τους προς μια πιο ευρωπαϊκή διάσταση.

 

bbblbbbr

 

 


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekprosopisi-tou-p-g-z-s-i-sto-evropaiko-seminario-gia-kathigites-fisikon-epistimon-etwinning-contact-seminar-sto-montpellier-gallia/