«

»

Δεκ 05 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη Βουλή οι μαθητές ενημερώθηκαν για την οργάνωση και τη λειτουργία της και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ΛΣΤ’ Συνεδρίαση της Ολομέλειας της 30/11/2018 . Επίσης, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες παλαίτυπες εκδόσεις, χάρτες, εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης –πίνακες και γλυπτά– από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής και από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”. Στο ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους του, παρακολούθησαν το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας & Επιστήμης για μαθητές γυμνασίου & λυκείου, στο οποίο ομάδα συμμαθητών τους παρουσίασε την εργασία Ακολουθώντας τον ήλιο, που είχαν ετοιμάσει με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βασιλική Βλάχα, Μαθηματικό του σχολείου μας.

Συνοδοί ήταν οι καθηγητές Γιάννης Ζωγάκης, Λευκοθέα Νόννη Βλάχου, Ελένη Παππά και Ελένη Τσιακίρη.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ekpaideytiki-ekdromi-tis-g-taxis-sti-voyli-ton-ellinon/