«

»

Δεκ 03 2018

Τρίπτυχη εκπαιδευτική δράση στον «πολυχώρο» του Ιτς Καλέ

Μία τριπλή δράση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της διαθεματικότητας των μαθημάτων «Νεοελληνική Γλώσσα» και «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών». Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Β2, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν στην πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση «Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Μέσω ψηφιακής εφαρμογής και με τη χρήση tablets, σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, οι μαθητές αναζήτησαν στοιχεία διάσπαρτα κρυμμένα στα μουσεία και μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης του Ιτς Καλέ, όπως το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Βυζαντινό Μουσείο, το «Θησαυροφυλάκιο» και το Φετιχέ Τζαμί. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca «Μεσόγειος. Ταξίδια και Αναμνήσεις», με πρωτότυπα έργα σε φυσικό μέγεθος, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, που αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων μορφών από το σύμπαν της Μεσογείου, των ταξιδιών, των αναμνήσεων, της μετανάστευσης/προσφυγιάς, των πολέμων και της ειρήνης. Τέλος, παρακολούθησαν την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα «Η Επιστήμη για την Εφηβεία», γεγονός που έδωσε την αφορμή για διαδραστική συμμετοχή τους και γόνιμη συζήτηση.

Μέσα από τη διαθεματική αυτή εμπειρία οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν άγνωστους μύθους και ιστορίες, να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης και να αναπροσδιορίσουν τις εφηβικές τους προτεραιότητες.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου, Πολυξένη Παππά, Ευτυχία Ράπτη.

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/triptychi-ekpaideytiki-drasi-ston-polychoro-toy-its-kale/