«

»

Μαΐ 25 2016

Ημερίδα για την Πυρηνική Ενέργεια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης η ημερίδα “Πυρηνική ενέργεια: διερευνώντας μύθους και πραγματικότητες”, που οργανώθηκε από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και την Ε.Λ.Μ.Ε. Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πυρηνικό ατύχημα του Chernobyl.

Οι εμπεριστατωμένες ομιλίες από τους καταξιωμένους επιστήμονες Τζων Καλέφ Εζρά (Καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Αντώνη Παπανέστη (Ερευνητή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών C.E.R.N.) και Ελένη Φλώρου (Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος») έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν έγκυρα για τη φύση και τις αρνητικές -αλλά και θετικές- επιπτώσεις της ραδιενέργειας και να λύσουν σχετικές απορίες.

Το κοινό, που περιελάμβανε καθηγητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς πολλών ειδικοτήτων, γονείς και μαθητές, καταχειροκρότησε τις επτά ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης, που με ωριμότητα παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Το σχολείο μας και η οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον διευθυντή Βασίλειο Κρανά και τις καθηγήτριες του σχολείου Βασιλική Βλάχα (Μαθηματικό), Κωνσταντίνα Μαλάμου (Χημικό), Ιωάννα Νείλα (Βιολόγο) και Χριστίνα Παντούλα (Φυσικό), ευχαριστούν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την αφιλοκερδή τους προσφορά και συγχαίρουν τους μαθητές, που με ζήλο και ενθουσιασμό ετοίμασαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/imerida-gia-tin-piriniki-energia/