«

»

Δεκ 15 2012

“Δημιουργώντας Πρωτεύουσες Πολιτισμού” / Comenius 2009-2011

COMENIUS   «CREATING CULTURAL CAPITALS» 

Το σχολείο μας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με θέμα: Creating Cultural Capitals (Δημιουργώντας Πρωτεύουσες Πολιτισμού) τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-1011 σε συνεργασία με άλλα 5 ευρωπαϊκά κράτη, την Αγγλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, έγιναν επισκέψεις στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Δανία, στην Αυστρία, στη Λιθουανία και στη Ρουμανία. Οι μαθητές όλων των αποστολών παρουσίασαν εργασίες σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το σχολείο της κάθε χώρας που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

  1. Η πρώτη συνάντηση των Εκπροσώπων / Συντονιστών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έγινε στη Λιθουανία τον Σεπτέμβριο του 2009 με τη συμμετοχή μόνο εκπαιδευτικών (Καζαντζής Ηλίας-υπεύθυνος για την εκτέλεση του προγράμματος, Μπουκουβάλα Άννα).
  2. Η δεύτερη συνάντηση έγινε στην Ελλάδα, όπου το σχολείο μας υποδέχθηκε και φιλοξένησε τις αποστολές όλων των άλλων χωρών. Έκανε ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής μας και διοργάνωσε εκδηλώσεις στον χώρο του σχολείου, όπου οι μαθητές όλων των χωρών παρουσίασαν έθιμα των Χριστουγέννων της χώρας τους.
  3. Η τρίτη συνάντηση έγινε  στο Reading School της Μεγάλης Βρεττανίας και στην Οξφόρδη από τις 17/3/2010 έως τις 21/3/2010, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών (Καζαντζής Ηλίας, Τόκη Βασιλική, Εξάρχου Μαρία).
  4. Η τέταρτη συνάντηση έγινε  στο Colegiul National Pedagogic «Stefan cel Mare» της Ρουμανίας από τις 27/9/2010 έως την 1/10/2010, με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού Καζαντζή Ηλία.
  5. Η πέμπτη συνάντηση έγινε στο Frydenhojskolen, Hvidorze, DK της Δανίας από τις 12/12/2010 έως τις 16/12/2010, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών (Καζαντζής Ηλίας, Μπουκουβάλα Άννα).
  6. Η έκτη συνάντηση έγινε στο σχολείο Weiss Kirchen στη Αυστρία από τις 3/4/2011 έως τις 8/4/2011, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών (Καζαντζής Ηλίας, Τόκη Βασιλική).

Οι εργασίες των μαθητών μας που παρουσιάστηκαν στις επισκέψεις της ελληνικής αποστολής στο Reading της Αγγλίας, στη Δανία και στην Αυστρία παρουσιάζονται παρακάτω:

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  CHRISTMAS CUSTOMS

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: EASTER IN GREECE

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  OUR CITY IOANNINA (μερικές από τις διαφάνειες)

 

   

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  MOST FAMOUS PEOPLE  

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/creatingculturalcapitals/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.