«

»

Φεβ 26 2014

Από την προϊστορία της Φυσικής στους επιταχυντές του 21ου αιώνα

Μια διαθεματική διδακτική προσέγγιση  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 (11:00 με 12:00) από τον κ. Διονύσιο Βαβουγυιό, Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου, με θέμα: «Από την Προϊστορία της Φυσικής στους επιταχυντές του 21ου Αιώνα».

Η όλη εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία του κ. Κων/νου Κώτση, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Σχολικού Συμβουλίου του σχολείου και τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών, κ. Κων/νο Γεωργόπουλο.

Οι ενότητες που περιελάμβανε ήταν:

  • Η Φυσική από την προϊστορία μέχρι τον Maxwell
  • Η επιτάχυνση και οι επιταχυντές στοιχειωδών σωματιδίων
  • Τα πειράματα του CERN και οι επιδιώξεις τους

Μέσα από αυτή τη διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη της Φυσικής από τα πρώτα της ψήγματα στη Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις των ημερών μας. Η εξέλιξη αυτή παρουσιάστηκε μέσα από τις κοινωνικές/πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν κάθε φορά έτσι ώστε να καταστεί σαφές στους μαθητές ότι η εξέλιξη της επιστήμης είναι αλληλένδετη με την ιστορία των λαών.

fisiki1

   fisiki2

   fisiki3

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/proisoriaphisikis/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.