«

»

Οκτ 03 2023

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού “Η κίνηση δίνει ζωή”

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, για τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023, με κοινό σύνθημα “Η Κίνηση δίνει Ζωή”, οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο γυμναστήριο του σχολείου και στον αύλειο χώρο. 

Με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, την ανάδειξη της αξίας της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία, οι μαθητές  πήραν μέρος στα αθλήματα: καλαθοσφαίρισης 3Χ3, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σκυταλοδρομίες, ταχύτητες και ρίψη μικρής μπάλας. Ήταν μια υπέροχη αθλητική ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν δεκάδες αγώνες, με ιδιαίτερο κέφι και διάθεση από όλα τα παιδιά και με τη  βοήθεια των συναδέλφων.

Τέλος στα πλαίσια της αθλητικής ημέρας  δημιουργήθηκαν  αφίσες-συννεφόλεξα,  για την αξία της άθλησης και τη συμβολή της στην υγεία των μαθητών.

Υπεύθυνος δράσης: Σπυρίδων Ντάνης ΠΕ 11

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/10i-panellinia-imera-scholikoy-athlitismoy-quot-i-kinisi-dinei-zoi-quot/