«

»

Οκτ 02 2023

Εργαστήριο για τη διδακτική αξιοποίηση της πλατφόρμας CINEDU

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας δίωρο επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα Αξιοποίηση της πλατφόρμας CINEDU στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για σχολεία CINEDU, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει στους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή καλών πρακτικών οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών σε σύνδεση με τα διδακτικά αντικείμενα. Επίσης, δόθηκαν δύο παραδείγματα διδακτικής αξιοποίησης της πλατφόρμας, με προβολή τμημάτων από τις ταινίες “x+y” και “Βανκούβερ” και ενδεικτικές προτάσεις για την υλοποίηση δραστηριοτήτων από το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει.

Ευχαριστούμε θερμά την εισηγήτρια κ. Θεοδώρα Μαλλιαρού, υπεύθυνη συντονισμού της πλατφόρμας, για την πολύ κατατοπιστική της παρουσίαση, καθώς και την κ. Άλμπα Κόκα, υπεύθυνη επικοινωνίας, για την οργάνωση του εργαστηρίου από πλευράς του CINEDU.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ergastirio-gia-ti-didaktiki-axiopoiisi-tis-platformas-cinedu/