«

»

Ιαν 15 2014

Ήθη και Έθιμα της Ουγγαρίας

Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης “Ήθη και έθιμα Χριστουγέννων των 28 Ευρωπαϊκών Χωρών”, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Ηπείρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου (Europe Direct) και πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Δεκεμβρίου 2013 στην πλατεία Πύρρου των Ιωαννίνων, το σχολείο μας με συντονίστρια την κ. Ε. Χαρτζάβαλου ανέλαβε να παρουσιάσει τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων της Ουγγαρίας.

  • Στο μουσικό πρόγραμμα, οι μαθητές του σχολείου μας ερμήνευσαν τον Ουγγρικό χορό Νο5 που έγραψε ο  Γιοχάνες Μπράμς. Υπεύθυνη καθηγήτρια, η οποία σύστησε, δίδαξε και διηύθυνε το Μουσικό Σύνολο: η κ. Κ. Μπεκιάρη.
  • Το θεατρικό δρώμενο, που παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο κλίμα της Ουγγαρίας και τον τοπικό Αη Βασίλη, τον Άγιο Νικόλαο (στα ουγγρικά Μίκουλας), δραματοποιήθηκε από τους μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της κ. Ά. Μπουκουβάλα.
  • Στο χορευτικό μέρος, οι μαθητές μας χόρεψαν πόλκα, καθώς είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χορούς στην Ουγγαρία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Β. Κεχαγιά.
  • Η γιορτή έκλεισε με κάλαντα τα οποία τραγούδησαν οι μαθητές του 12τάξιου συμπληρωματικού σχολείου Ελληνικών της Βουδαπέστης, με τους οποίους ήρθε σε επαφή με την ευκαιρία της εκδήλωσης η κ. Ε. Χαρτζάβαλου.
  • Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ταμπλό με δημιουργίες των μαθητών που αναδείκνυαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ουγγαρίας στον τομέα της τέχνης, με υπεύθυνο τον καθηγητή των Καλλιτεχνικών κ. Ι. Ζωγάκη.
  • Στον ίδιο χώρο υπήρχε σταντ με ουγγρικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας. Στο ίδιο σταντ υπήρχε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με την Ουγγαρία, που μας προμήθευσε η υπεύθυνη του Προξενικού Τμήματος της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Αθήνα και με την οποία ήταν σε συνεχή επαφή η συντονίστρια της ομάδας του σχολείου μας.

Κατά το διήμερο της εκδήλωσης συνεργάστηκαν με την οργανωτική ομάδα και η κ. Ε. Γκαδρή και η κ. Κ. Σταύρου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/ouggaria/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.