«

»

Ιούν 05 2013

Εκπαιδευτική εκδρομή στο C.E.R.N., Απρίλιος 2013

Από τις 20 έως τις 25 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή της γ΄ γυμνασίου του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (C.E.R.N.) στη Γενεύη. Η εκδρομή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των Προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων: «Γερμανικός πολιτισμός» και «Έκδοση εφημερίδας: από τη θεωρία στην εφαρμογή», που υλοποιήθηκαν στο σχολείο. Στην εκδρομή πήραν μέρος 56 μαθητές της γ΄ γυμνασίου του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής και 4 εκπαιδευτικοί-συνοδοί (Ερ. Ζαβιτσάνου, Ελ. Γκαδρή, Κ. Βακατσάς, Μ. Πετρίδου).

Οι βασικοί σταθμοί της εκδρομής ήταν οι εξής: Βενετία (ορθόδοξος ναός του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων, Βασιλική και πλατεία Αγίου Μάρκου, εργαστήριο κατασκευής μουράνο), Γενεύη (διδακτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο C.E.R.N., ξενάγηση στο μέγαρο του Ο.Η.Ε., περιήγηση στην παλιά πόλη και στις όχθες της λίμνης Λεμάν), Βέρνη (περιήγηση στο μεσαιωνικό κέντρο), Μιλάνο (καθεδρικός ναός, ιστορική στοά Galleria Vittorio Emmanuele II και Σκάλα του Μιλάνου).

Δείτε εντυπώσεις από τη Βέρνη στο βίντεο που ακολουθεί (πρόγραμμα «Γερμανικός πολιτισμός», υπεύθυνη Ελ. Γκαδρή):

 

Εκτενείς αναφορές στην εκδρομή και ειδικά στην επίσκεψή μας στο C.E.R.N. περιλαμβάνονται στη σχολική μας εφημερίδα «Ζωσιμάδων Τύπος», 3ο φύλλο, σελ. 4-7.

Επίσης μπορείτε ενδεικτικά να δείτε εργασίες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Γερμανικός πολιτισμός» σχετικά με την Ελβετία (Ελβετία: Γενεύη-Λωζάνη & Ελβετία: Βέρνη-Ζυρίχη) και τον Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ.

cernglobegrup cernvorf Geneva1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/cern201213/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.